Vaata, mis loom hakkab tervitama Rakvere riigigümnaasiumi kooliperet

PM Haridusportaal
Copy
Jõehobu Holger
Jõehobu Holger Foto: Kadri Mark

Rakvere riigigümnaasium tervitab uut õppeaastat koos kääbusjõehobu Holgeriga, kelle topis jõudis koostöös Eesti Loodusmuuseumiga neljapäeval koolimajja.

«Kuna loodushoid on meie koolis väga oluline teema, siis on meil suur rõõm alustada uut õppeaastat koos Holgeriga,» rääkis koolijuht Liisa Puusepp. «Loodushoiu kõrval paneme tänavu kindlasti vunki juurde ka teistele meie kooli jaoks väga olulistele ja uuenduslikele ettevõtmisele nagu näiteks lõimitud õpe ja projektõpe,» lisas Puusepp.

Erinevad lõimingud, projektõpe ja valikained lähevad tema kinnitusel käima kohe esimesest trimestrist alates.

Rakvere riigigümnaasiumis jätkab oma kooliteed 444 õpilast, neist 157 G1 tasemel ehk kümnendates klassides. Koolijuhi sõnul tulevad esimesel koolinädalal ilmselt veel mõned liitumised.

Kui mõni huviline väljastpoolt kooli soovib kohtuda kääbusjõehobu Holgeriga, siis on tal kooliga kokkuleppel selleks võimalus olemas. Kääbusjõehobu topis jääb riigigümnaasiumisse õppeaasta lõpuni.

Kääbusjõehobu Holger sündis aastal 1974 Kopenhaagenis ning aastal 1990 koliti ta Tallinna loomaaeda, kus ta elas 46-aastaseks. See tegi temast maailma loomaaedade üheks eakaimaks kääbusjõehobuks.

Taksidermistide käe all sai Holger endale uue elu ning kannab nüüd endaga kaasas tähtsat kääbusjõehobude pärandit. Tema topis kuulub praegu Eesti Loodusmuuseumi kogusse ning skelett Eesti Maaülikooli kogusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles