Solaride saab pärast päikeseautode MMi uue tegevjuhi

PM Haridusportaal
Copy
Solaride´i juhtimise võtab üle Asso Soosalu
Solaride´i juhtimise võtab üle Asso Soosalu Foto: Solaride

Haridusprojekti Solaride pikaajaline eestvedaja Kristel Leif annab novembris tegevjuhi rolli üle senisele turundus- ja kommunikatsiooni valdkonnajuhile Asso Soosalule – Leif jääb organisatsiooni arengusse panustama mentori ja MTÜ liikmena.

Leifi sõnul on tema aeg Solaride’i tegevjuhina ümber saamas, kuna organisatsioon on jõudnud järgmisse arenguetappi ja vajab kolmandal hooajal teist tüüpi juhtimist. «Kes mind tunneb, teab, et olen hingelt algataja, käivitaja, väljakutsete otsija. Solaride on saanud piisavalt küpseks, seega tunnen, et on õige aeg anda teatepulk järgmistele eestvedajatele, kes suudavad loodut hoida ja järgmisele tasemele viia.»

Novembris alustav tegevjuht Asso Soosalu on seni vastutanud Solaride’is turunduse ja kommunikatsioonivaldkonna juhtimise eest ning tõestanud end pühendunud, nutika ja inimestele orienteeritud liidrina ning just inimeste arendamine on see, mis uut tegevjuhti kõige enam köidab.

«Solaride’is arendame päikeseautot, et arendada inimesi. Sestap võtame veelgi konkurentsivõimelisema päikeseauto loomise kõrval tugevalt fookusesse programmis osalevate noorte arengut toetavad tegevused. Näiteks käivitame täies mahus Solaride Akadeemia koolitus- ja mentorprogrammi, mis seob projektis osalevate noorte praktiliste, tehniliste ja sotsiaalsete oskuste arendamise Solaride’is üheks loogiliseks tervikuks,» sõnas Soosalu.

Ühes senise tegevjuhiga annavad rolli üle ka pikaajaliselt organisatsiooni arengusse panustanud peainsener Karl August Tatunts, inseneeriavaldkonna juht Mart Erik Kermes ja Solaride Akadeemia juht Kädi Alanurm. Nende koha võtavad üle Joosep Ress, Peter Kipp, Getrin Valge. Turundusjuhina alustab novembris tööd Alice Veedla ning endises personalijuhi positsioonis jätkavad Liisa Ševtšuk ja finants- ja partnersuhete juhina Karl-Tanel Paes. Kõik uued juhatuse liikmed on välja kasvanud Solaride’i projektis osalevate noorte seast.

Kõigil huvilistel on võimalik kuni 14. septembrini kandideerida Solaride’i 2024/2025. hooaja meeskonda, millega oodatakse liituma motiveeritud tudengeid ja abituriente.

Solaride on 2020. aastal alguse saanud interdistsiplinaarne haridusprojekt, kus arendatakse päikeseautot eesmärgiga arendada tulevikutalente ja populariseerida inseneriharidust. Solaride’i noorte, mentorite ja sponsorite koostöös on valminud nii Baltikumi esimene kui teine päikeseauto. Tänavu oktoobris võisteldakse esimese Baltikumi tiimina päikeseautode maailmameistrivõistlustel Bridgestone World Solar Challenge Austraalias.

Projekti suurtoetajad on haridus- ja teadusministeerium, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Tartu Ülikool, TalTech, Eesti Maaülikool, Tartu linn, Telia, Norma, Magnetic MRO, LHV, City Motors, Elmo, Euronics, Solarstone ja YOLO Group.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles