Turvalisuse tagajate read täienevad 400 uue õppuriga

PM Haridusportaal
Copy
Sisekaitseakadeemia tutvumispäev
Sisekaitseakadeemia tutvumispäev Foto: Sisekaitseakadeemia

Sisekaitseakadeemia lipuväljakul rivistuvad reedel kell 14 õppeaasta avaaktuseks nii olemasolevad õppurid kui ka ligi 400 uut esmakursuslast ja 24 Erasmus programmi välistudengit - kokku alustab sisekaitseakadeemias uuel õppeaastal õpinguid ligi tuhat kadetti.

Õppureid ja sisekaitseakadeemia koolipere tulevad tervitama siseminister, justiitsminister, rahandusminister, haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler, politsei- ja piirvalveameti peadirektor, päästeameti peadirektor, justiitsministeeriumi vanglate osakonna asekantsler, häirekeskuse Põhja keskuse juht ning maksu- ja tolliameti peadirektor.

Sisekaitseakadeemia rektor Kuno Tammearu sõnum ministritele ja peadirektoritele on, et meie kohustus on teha praegu olulisi ja tarku otsuseid, et saaksime tulevastele siseturvalisuse tagajatele pakkuda kaasaegseid õppimise, harjutamise ja olmevõimalusi, sest ilma selleta on neil väga raske vastata tuleviku ootustele. «Täna me kahjuks ei suuda kõiki vajalikke tingimusi tagada. Aga olen kindel, et iga haridusse pandud sent toob euro tagasi, siin kulutatud sekund toob tagasi tunni ning üks akadeemiasse õpetama tulnud hea spetsialist toob Eestile tagasi vähemalt 100 head turvalisuse loojat,» jagab Kuno Tammearu tarkuseterasid uuel õppeaastal.

Sisekaitseakadeemias sai õppeaasta avastardi aga juba 28. augustil, mil tehti algust esmakursuslaste tutvumispäevadega Paikuse õppekeskuses. Tutvumispäevade eesmärk on teha uutele õppuritele koolialgus ja sisseelamine võimalikult sujuvaks, tutvustada esmakursuslastele akadeemia inimesi, traditsioone, õppehooneid, passida selga vormiriietust, õppida aktuseks rivisammu ning teha tutvust õppe- ja olmekorraldusega. Tutvumispäevadel toimusid ka esimesed loengud ning kõigil õppuritel oli võimalus vestelda tulevaste kolleegidega maksu- ja tolliametist, politsei- ja piirivalveametist, päästeametist ja vanglateenistusest.

Siseministeeriumi haldusalas tegutsev sisekaitseakadeemia on unikaalne terves maailmas, sest kogu riigi siseturvalisusega seotud õpe on koondatud ühte organisatsiooni. Akadeemia valmistab nii kutsehariduse, rakenduskõrghariduse kui ka magistrihariduse tasemel ette sisejulgeolekuvaldkonna spetsialiste. Lisaks korraldatakse sisekaitseakadeemias täiendusõpet ning osa saab võtta erialasest teadus-, arendus- ja innovatsioonitegevusest. Erialase ettevalmistuse saab pääste-, finants-, justiits- ning politsei- ja piirivalvekolledžist, magistriharidust pakub sisejulgeoleku instituut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles