Tartu Ülikoolis alustab õpinguid 4806 uut üliõpilast

PM Haridusportaal
Copy
Tudengit Tartus, pilt on illustratiivne.
Tudengit Tartus, pilt on illustratiivne. Foto: Mariana Tulf

Tartu Ülikool alustab esmaspäeval, 4. septembril peahoone ees pidulikult 2023/2024. õppeaastat ning üliõpilaste ridadesse lisandub 4806 uut õppurit.

Uutest üliõpilasest alustab 2979 kõrghariduse esimesel astmel, 1660 magistriõppes ja 167 doktoriõppes. Seejuures asub ligi viiendik värsketest tudengitest õppima hariduse õppevaldkonna erialadel.

«On rõõm tõdeda, et sel aastal oli huvi eestikeelsete õppekavade vastu suurem kui mullu. Eriti hea meel on selle üle, et õpetajakoolitusse võeti vastu 300 õppurit rohkem kui eelmisel aastal ning ka kandidaate oli 40 protsenti rohkem,» kirjeldas eestikeelsete õppekavade edukust Tartu Ülikooli õppeprorektor Aune Valk.

Õppeaasta alguse puhul tervitavad üliõpilasi rektor Toomas Asser, haridus- ja teadusminister Kristina Kallas, Tartu linnapea Urmas Klaas, Tartu Ülikooli üliõpilaskonna esimees Renar Kihho ning sotsiaalteaduste valdkonna õigusteaduse õppekava esimese aasta üliõpilane Karl Eerik Kala.

Aktusel esineb Tartu Ülikooli kammerkoor dirigent Triin Kochi juhatusel. Üles astub ka TÜ tudengite ja vilistlaste ansambel Inerts.

Aktuse ajal saab ülikooli kohviku ees asuvast müügitelgist osta ülikooli meeneid ja trükiseid.

Kogu ülikoolipere on oodatud peahoone ette, samuti saab aktust jälgida UTTV vahendusel. Üritusel on ingliskeelne sünkroontõlge, mille kuulamiseks saab soovi korral kõrvaklapid meenetelgi juurest. Isiklike kõrvaklappide ja nutiseadme abil on sünkroontõlkega aktust võimalik väikse viivitusega vaadata ka UTTV-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles