Tehnikaülikool pakub tänavu valikaineid viieteistkümnele gümnaasiumile

PM Haridusportaal
Copy
TalTech pakub vähemalt viieteistkümnele keskkoolile valikaineid ITs, inseneerias, loodusteadustes ja majanduses
TalTech pakub vähemalt viieteistkümnele keskkoolile valikaineid ITs, inseneerias, loodusteadustes ja majanduses Foto: Katrin Laos

Tallinna Tehnikaülikool (TalTech) väärtustab tõhusat koostööd Eesti gümnaasiumitega, pakkudes sel õppeaastal vähemalt viieteistkümnele keskkoolile valikaineid ITs, inseneerias, loodusteadustes ja majanduses.

Ülikooli eesmärk on populariseerida nende erialade õppimist gümnaasiumites, et luua eeldused nende valdkondade ekspertide järelkasvuks Eestis.

Tehnikaülikooli koolikoostöö ja vastuvõtuturunduse peaspetsialisti Keiu Oru sõnul pakutakse valikaineid oma partnergümnaasiumitele, kuid näiteks programmeerimise algkursus on avatud kõikidele huvilistele.

«Näeme, et tihe koostöö keskkoolidega annab häid tulemusi, sest näiteks Pärnu Koidula gümnaasiumist tulevad tehnikaülikooli õppima suisa pooled kevadel lõpetanutest. Tänavu asub meile õppima kõige enam noori Pärnu Koidula gümnaasiumist, Viimsi gümnaasiumist ja Tallinna reaalkoolist, kellega meil oli möödunud õppeaastal väga tõhus koostöö,» selgitas Org.

Koostöö ülikooli ja gümnaasiumite vahel on laiem kui valikainete pakkumine. Tehnikaülikool korraldab infopäevi loodus-, reaal- ja majandusteaduste õpetajatele, et tutvustada valdkonna trende ja anda inspiratsiooni põnevate tundide ettevalmistamiseks. Teadlased juhendavad gümnasistide uurimistöid, mis annab noortele võimaluse juba keskkoolis teha koostööd tehnikaülikooli uurimisrühmadega ja saada ettekujutust teadustööst.

Keskkoolidel on võimalik kutsuda tundi eksperte, kes näitlikustavad noortele, kuidas koolis õpitut reaalses elus rakendatakse. Lisaks võtab tehnikaülikool hea meelega koole vastu oma linnakus, kus tutvustakse noortele, mida on ülikoolil neile õppetöö, õpikeskkonna ja tudengielu valdkonnas pakkuda, aitamaks neil langetada teadlikum erialavalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles