Maaülikool tervitab õppeaasta avaaktusel 857 uut õppijat

PM Haridusportaal
Copy
Maaülikooli peahoone
Maaülikooli peahoone Foto: Kristina Kurm

Maaülikool alustab uut õppeaastat reedel kell 12 aktusega maaülikooli spordihoone esisel õuealal - sel aastal asub maaülikooli õppima 575 esmakursuslast bakalaureuseõppesse ning 282 esmakursuslast magistriõppesse.

Avaaktusel tervitavad üliõpilasi maaülikooli rektor professor Ülle Jaakma, õppeprorektor professor Endla Reintam ja üliõpilasesinduse esimees Eliise Tamme. Traditsiooni kohaselt kingitakse kõrghariduse esimese astme õppekavade parimatele sisseastujatele ülikooli tekkel. Aktusele järgnevad 1. astme üliõpilaste infotunnid instituutides.

Sel aastal korraldavad maaülikooli tudengid esimest korda kõikidele esmakursuslastele kohanemispäevi, need algasid linnakus juba kolmapäeval. Uutel tulijatel aitavad ülikooliellu sisse elada tuutorid, üliõpilasesinduse liikmed, instituutide õppekorraldusspetsialistid ja õppeosakonna töötajad, abi saab ka karjäärinõustajalt ja psühholoogidelt. Põhjalikum teave õppeaasta alguse kohta on leitav ülikooli kodulehelt õppimise rubriigist.

Algav õppeaasta on Eesti Maaülikoolile ka tavapärasest pidulikum, sest eeloleval sügisel tähistatakse 175 aasta möödumist veterinaariahariduse andmise algusest Tartus. Rektor Ülle Jaakma sõnul saab nimetada seda daatumit ka Eesti Maaülikooli sünnihetkeks. Nii ülikoolipere kui ka kõik huvilised on oodatud juubeliüritustele oktoobri esimesel nädalal.

Eesti Maaülikoolis saab õppida 38 eestikeelsel õppekaval, mis on seotud nii keskkonnahoiuga, toidu tootmise ja töötlemisega, loomade heaolu ja tervisega, metsanduse ja puidu väärindamisega, tehnika ja inseneeriaga kui ka maamajanduse ning planeerimisega. Lisaks on maaülikoolil neli ingliskeelset õppekava.

Eesti Maaülikool on maailma kõikide ülikoolide seas põllumajanduse ja metsanduse valdkonnas 37. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles