Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor juhib järgmised viis aastat Andrus Pedai

PM Haridusportaal
Copy
Andrus Pedai
Andrus Pedai Foto: Jan-Erik Tihemets

Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor (EEK Mainor) nõukogu valis järgmiseks viieks aastaks rektoriks Andrus Pedai.

Andrus Pedai omandas doktorikraadi tootmistehnika ja robootika valdkonnas Tallinna Tehnikaülikoolist, kaitstes teadustöö teemal «Autonoomsete sõidukite ja süsteemide ning nende täiustatud juhtimismetoodikate modelleerimine ja simuleerimine». Andrus omab pea kahekümneaastast rahvusvahelist juhtimiskogemust, täites erinevaid juhtivaid rolle nii mobiiltelefonide kui autotööstusega seotud ettevõtetes, ühtlasi on ta töötanud erakorralise teadurina Tallinna Tehnikaülikoolis.

«Andrus Pedai on väga suure rahvusvahelise äri- ja rahanduse juhtimise kogemusega,» sõnas EEK Mainor nõukogu esimees Kadi Pärnits. «Rektorina toob Andrus Pedai Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor põnevaid koostööpartnereid nii Eesti kui rahvusvaheliste ettevõtete näol ning tugevdab veelgi senist meeskonda uute õppejõudude ja teadlastega. Andrus liigub meeskonnaga kindlasti ettevõtluskõrgkooli teaduse evalvueerimise suunal.»

Pedai sõnul kannab Mainor endas väärikat ajalugu ning omab tugevat potentsiaali olla eelistatud õppimiskeskkond uutele talentidele, spetsialistidele ja juhtidele. «Kõrgkooli eesmärgid kattuvad Ülemiste linnaku missiooniga olla rahvusvahelise haardega atraktiivne teadmispõhine õppe- ja arengukeskkond. Ettevõtluskõrgkooli fookus ja võimekus peavad käima ajaga kaasas ja vastama kiirele arengule digitaliseeruvas ärikeskkonnas, aidates suurendada inimeste ja ettevõtete konkurentsivõimet, hoides talendid kohal end realiseerimas ning inspireerides uute ärimudelite teket,» lisas uus rektor.

Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor on Eesti suurim erakõrgkool, mis pakub kõrgharidust ärinduse ja halduse, informaatika ja infotehnoloogia, isikuteeninduse ning kunstide valdkondades. Kõrgkoolil on üle 1200 üliõpilase ja rohkem kui 6400 vilistlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles