Ida-Viru lasteaiad saavad eestikeelsele haridusele üleminekul tuge

PM Haridusportaal
Copy
Õpikud ja töövihikud. Pilt on illustratiivne
Õpikud ja töövihikud. Pilt on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ida-Virumaa lasteaiad alustavad kolmapäeval eestikeelsele haridusele üleminekut toetava programmiga.

Programmi «Väärtuspõhise hariduskultuuri kujundamine kohalikus omavalitsuses eestikeelsele haridusele ülemineku toetamiseks» raames loovad kaheksa Ida-Virumaa omavalitsust ja programmi valitud lasteaiad eestikeelsele haridusele üleminekuks tegevuskava, mille keskmes on ühise väärtuskultuuri kujundamine.

Tartu Ülikooli eetikakeskuse projektijuht Mari-Liis Nummerti sõnul on avasündmuse eesmärk nii omavaheline tutvumine kui ka sissejuhatus väärtuste, väärtuskasvatuse ja -arenduse teemavaldkonda. «Teadlik väärtuskasvatus aitab kaasa iga lapse heaolu toetamisele. Kuna lapse väärtused kujunevad keskkonnas, mille osa on nii kodu, lasteaed kui ka kogukond, on oluline ühine väärtusbaas. Seetõttu võtame oma aruteludes fookusse, mis kasu võiks iga lasteaed ja asutusepidaja väärtusarendusega tegelemisest saada,» rääkis Nummert.

Programmi raames asub igas omavalitsuses tööle arendusrühm, mille koosseisu kuuluvad lasteaia juhtmeeskond ja asutusepidaja esindaja. Programmis osalevad Illuka kooli lasteaed, Kiviõli lasteaed Kannike, Kohtla-Nõmme kooli lasteaed, Kohtla-Järve Tuhkatriinu lasteaed, Jõhvi lasteaiad, Narva lasteaed Vikerkaar, Narva-Jõesuu lasteaed Karikakar ning Sillamäe lasteaiad Päikseke ja Rukkilill.

Programmi «Väärtuspõhise hariduskultuuri kujundamine kohalikus omavalitsuses eestikeelsele haridusele ülemineku toetamiseks» viib ellu Tartu Ülikooli eetikakeskus ja seda rahastab haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles