Noored Kooli programmi kaudu alustab tööd 40 värsket õpetajat

PM Haridusportaal
Copy
Noored Kooli uus lend alustab peagi koolides õpetamist
Noored Kooli uus lend alustab peagi koolides õpetamist Foto: Noored Kooli

Noored Kooli programmi 17. lend lõpetas ettevalmistuskoolituse ning 40 osalejat, kellest enamus on karjääripöörajad, alustab 1. septembril tööd täiesti uues ametis.

Programmi kandideeris sel aastal 316 inimest, kellest valiti välja ja alustab sügisest koolides tööd nelikümmend tulevast hariduse eestvedajat. Järgneva kahe aasta jooksul töötavad osalejad täiskohaga õpetajatena ning läbivad koolitusprogrammi Tallinna Ülikoolis.

«Häid kandidaate oli sel aastal palju ning on julgustav, et õpetajaks tahavad saada väga erineva taustaga inimesed,» sõnas Noored Kooli valikujuht Anna Leena Raud.

Uue lennu osalejate seas on kaitseväelasi, turundus-, korrakaitse- ja finantsvalla inimesi ning isegi üks telenägu.

Suvine ettevalmistuskoolitus ning kahenädalane linnalaager Narvas andis alustavatele õpetajatele teadmised ja praktilise kogemuse, et 1. septembril astuda klassi ette koolides üle Eesti. Seitse programmis osalejat suundub õpetama Ida-Virumaale.

«Näeme selgelt, et programm kõnetab tugeva missioonitundega inimesi, kes tahavad teha mõtestatud tööd ja panustada ühiskonna probleemkohtade lahendamisse,» kommenteeris Noored Kooli tegevjuht Annika Küngas. «Meil on väga hea meel, et mitmed osalejad olid nõus töötama just Ida-Virumaal ja saama sealse kogukonna osaks.»

Uute osalejate hulgas on eesti keele ja kirjanduse, inglise keele, matemaatika ja loodusainete ning ajalooõpetajaid. Tööle lähevad nad Harju-, Tartu-, Viljandi-, Võru-, Rapla-, Ida- ja Lääne-Virumaale ja ka saartele.

Peagi algab värbamine Noored Kooli 18. lendu. Kandideerima oodatakse kõiki inimesi olenemata vanusest, kellel on vähemalt bakalaureusekraad, väga head suhtlemis- ja eestvedamisoskused ning suur soov pühenduda laste arengu toetamisele.

Noored Kooli on vabaühendus, mis loob kasvukeskkonda haridusvaldkonna eestvedajate kujunemiseks, et iga laps Eestis saaks väga hea hariduse. Selleks valitakse programmi võimekad eestvedajad erinevatelt elualadelt, kes ei ole õpetajaks õppinud, kuid soovivad anda oma panuse Eesti haridusse ja töötada vähemalt kaks aastat koolis õpetajana. Programm pakub neile koostöös Tallinna Ülikooliga mitmekülgset õpetamis- ja juhtimiskoolitust ning tugisüsteemi. Pärast kaht aastat saavad programmis osalejad otsustada, kas soovivad jätkata tööd õpetajana või suunduda haridusvaldkonna teistele tasanditele. Noored Kooli on aastate jooksul toonud haridusse üle 300 inimese, kellest enamus töötab siiani haridusvaldkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles