Tartu Ülikool otsib tulevase õppe- ja teadushoone parimat arhitektuurset lahendit

PM Haridusportaal
Copy
Tartu Ülikooli peahoone
Tartu Ülikooli peahoone Foto: Tartu Ülikool

Tartu Ülikool kuulutas välja tulevase õppe- ja teadushoone arhitektuurikonkursi.

Maarjavälja kinnistu õppe- ja teadushoone plaanitakse ehitada Physicumi hoone ja Sanatooriumi tänava vahelisele alale. Konkursil osalejatelt oodatakse, et projekteeritud hoone lahendus oleks keskkonnahoidlik ja energiasäästlik ning ehitus- ja viimistlusmaterjalid võimalikult väikse C02 jalajäljega.

Õppe- ja teadushoones hakkab toimuma aktiivne teadus-, arendus- ning õppetöö biotehnoloogia, sünteetilise bioloogia, molekulaar- ja rakubioloogia, taimebioloogia, materjali- ja keskkonnatehnoloogia, farmaatsia, robootika ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia vallas.

Hoones hakkavad paiknema tänapäeva nõuetele vastavad laborid ja tehnilised ruumid, töötajate kabinetid, seminari- ja koosolekuruumid ning puhkealad. Eraldi osa moodustab õppekorpus, kus on auditooriumid, arvutiklassid, seminariruumid ja õppelaborid koos üliõpilastele mõeldud õppimis- ning puhkealaga.

Kavandikonkursi žüriisse kuuluvad kantsler Kstina Noormets, loodus- ja täppisteaduste valdkonna dekaan Leho Ainsaar, Eesti Arhitektide Liidu volitatud arhitektid Tõnis Arjus, Tiit Sild ja Jüri Siim ning Tartu linnavalitsuse arhitektuuriteenistuse juhtiv arhitekt Ivo-Sven Riet. Lisaks on ekspertidena žüriisse kaasatud Tartu linnavalitsuse linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna detailplaneeringute teenistuse juhataja Aire Priks ning Tartu Ülikooli kinnisvaraosakonna arendustalituse juhataja Viljo Vider.

Konkursile oodatakse töid 19. oktoobrini. Võidutöö selgub hiljemalt oktoobri lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles