Sisekaitseakadeemia avab lisavastuvõtu vabadele õppekohtadele

PM Haridusportaal
Copy
Sisekaitseakadeemia peahoone
Sisekaitseakadeemia peahoone Foto: Sisekaitseakadeemia

Eesti sisejulgeolekuvaldkonna spetsialiste koolitav sisekaitseakadeemia avab esmaspäevast 6. augustini võimaluse esitada täiendava vastuvõtu raames avaldus korrektsiooni ning maksunduse ja tolli erialal õppimiseks.

Sisekaitseakadeemia õppeosakonna juhataja Kerli Kaldoja sõnul avatakse täiendav vastuvõtt nende kõrghariduse erialade vabade õppekohtade täitmiseks, mis põhivastuvõtu raames ei täitunud.

«Kuigi saaksime avada õppegrupid ka ilma lisavastuvõtuta, siis kuna vajadus siseturvalisuse valdkonna spetsialistide järele on täna suurem kui kunagi varem, anname veel võimaluse neile, kes sügiseks õppimisvõimalust otsivad. Meil oli ka näiteks endal sel aastal väga palju tublisid kandidaate, kes kahjuks soovitud erialale pingerea alusel sisse ei saanud, kuid kellel oli kindel soov oma elu ja karjäär siseturvalisusega siduda,» rääkis Kaldoja. 

Sel aastal plaanib sisekaitseakadeemia avaliku konkursi käigus täita kokku 310 õppekohta.

Avaldusi saab esitada läbi SAISi keskkonna 6. augustini. Täiendava vastuvõtuga avaldused esitanud kandidaatidega tehakse vajalikud testid ja katsed ning kutsesobivusvestlused augustikuu esimeses pooles.

Vastuvõttu puudutav info on leitav sisekaitseakadeemia kodulehelt https://www.sisekaitse.ee/lisavastuvott .

Korrektsiooni erialal õpitakse juhtimist ja leidlikkust, arendatakse inimesetundmist, omandatakse praktilised teadmised õigusest, psühholoogiast ja ühiskonna toimimisest, et aidata vigu teinud kaasmaalased samm-sammult turvalisse argiellu tagasi. Lõpetajatele on garanteeritud kindel töökoht Eesti vanglates.

Maksunduse ja tolli erialal saab teadmised ja oskused tulemaks toime finants-, maksu- ja tolliametniku tööga kaasaegses ühiskonnas. Osakoormusõpe ehk kaugõpe sobib hästi õppimiseks töötamise kõrvalt. Lõpetajatel on karjäärivalik lai, alates pangandusest või audiitorfirmadest kuni tolliagentuurideni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles