TalTechi tasuta energeetikalaagrist võttis osa nii palju lapsi, et korraldada tuli veebiülekanne

PM Haridusportaal
Copy
Ärifestival Startup DayTartu Ülikooli spordihoones. TalTech
Ärifestival Startup DayTartu Ülikooli spordihoones. TalTech Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Tallinna Tehnikaülikool (TalTech) võõrustas 3.–15. juulini tasuta energeetikalaagrit, millest võttis osa 600 last vanuses 7–18 aastat, sealhulgas 100 osalejat Ida-Virumaalt ja 30 Põlvast.

Laagri programm sisaldas lastele praktiliste energeetikaoskuste õpetamist, samuti eesti- ja venekeelseid loenguid, mis kanti üle projekti Enerhack sotsiaalvõrgustikes. Oma kogemusi jagasid lastega president Kersti Kaljulaid, haridus- ja teadusminister Kristina Kallas, pikaaegne konkurentsiameti juht Märt Ots, Prototron fondi tegevjuht Jana Budkovskaja, rahandusministeeriumi õiglase ülemineku programmi koordinaator Ivan Sergejev, Alexela juhatuse liige Alan Vaht ning teised teaduse, majanduse ja hariduse valdkonna eksperdid. Samuti tegid lapsed kogu laagritöö jooksul praktilisi katseid ja õppisid mängima neile uudseid spordimänge.

«Kuna laagrisse soovijaid oli palju, avaldused 600 kohale laekusid juba kahe tunni jooksul pärast registreerimise algust, otsustasime korraldada laagriüritustelt veebiülekanded. Nii läbiski virtuaalse energeetikateemalise koolituse mitu tuhat last ja lapsevanemat,» ütles haridusprojekti Enerhack juht ja kaasasutaja Igor Krupensky.

Järgmisel kalendriaastal on Enerhacki projekti raames plaanis läbi viia vähemalt kaks suurt lastelaagrit, üks talve- ja teine suvevaheajal. «Talvevaheajal plaanime avada tütarlastele mõeldud laagri ja 2024. aasta suvel proovime kutsuda ülikooli külastama kokku üle tuhande lapse. Huvitavaid ideid lastele energeetika õpetamiseks jagub ka kooliaasta jooksul – näiteks töötavate tuulikumudelite ehitamine,» rääkis Krupensky.

Laager oli osalejatele tasuta tänu Enerhacki projekti, Briti Nõukogu ja Eesti suurimate energeetikaettevõtete toetusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles