Akadeemik Maarja Kruusmaa pälvis Prantsuse riigi kõrge autasu

PM Haridusportaal
Copy
Maarja Kruusmaa
Maarja Kruusmaa Foto: TalTech

Prantsuse suursaadik Eric Lamouroux andis suursaadiku residentsis toimunud tseremoonial akadeemik Maarja Kruusmaale üle ordeni Akadeemilised Palmioksad ning rüütlikraadi Prantsuse ja Eesti teaduskoostöö ning kultuurisuhete edendamise eest.

Akadeemiliste Palmide Ordu on Prantsusmaa vanim, Napoleni poolt 1808. aastal asutatud teenetemärk, millega tunnustatakse väljapaistvaid teadlasi, õpetajaid ning ülikoolijuhte.

«Euroopas on uuesti keerulised ajad ning nagu keerulistel aegadel alati, vajatakse tavaliselt enam intellektuaalide ning kultuuritegelasete osavõttu ühiskondlikust debatist, et toimuvaid muutusi mõtestada ning ebaselgusega toime tulla,» kommenteeris kõrge autasu omistamist akadeemik Kruusmaa.

Suursaadik Eric Lamouroux märkis oma kõnes, et tihedam teaduskoostöö ning kultuurisuhted Prantsusmaaga aitavad ka Eesti teadlastel ja intellektuaalidel saavutada suuremat mõju ja tuntust nii Prantsusmaal kui ka rahvusvaheliselt.

Prantsuse saatkonna kutsel esineb professor Kruusmaa sel nädalal Euroopa juhtval majandusfoorumil Rencontres Économiques, pakkudes oma vaatenurka Euroopa arenguväljavaadete mõistmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles