Kooli võimlemisruum võib edaspidi asuda ka hoone keldrikorrusel

PM Haridusportaal
Copy
Võimlemine. Foto on illustratiivne
Võimlemine. Foto on illustratiivne Foto: ARDI TRUIJA / PRNPM / EMF

Valitsusel on plaanis neljapäeval muuta koolidele esitatavaid tervisekaitsenõudeid, võimaldades edaspidi võimlemisruume rajada ka keldrikorrusele ja leevendades nõudeid moodulklassidele. 

Terviseminister Riina Sikkuti esitatud eelnõu on esitatud koolide renoveerimisel ja uute koolimajade ehitamisel esile kerkinud probleemide lahendamiseks.

Eelnõu kohaselt võib kooli võimlemisruum asuda keldrikorrusel või olla ilma loomuliku valgustuseta juhul, kui on tagatud piisav valgustus, ventilatsioon ja radoonitõke. Kehtiva korra kohaselt on kooli võimlemissaal õpperuum, mis peab asuma koolihoone maapealsetel korrustel.

Lisaks on koolidel tekkinud vajadus kasutada koolimaja rajamisel asenduspinnana või kooli juurdeehitusena moodulklasse. Neis on tagatud õpilastele piisav määrusekohane õhuvahetus ning piisav ruumipindala õpilase kohta, kuid moodulklassi kõrgus võib erineda 10–15 sentimeetri ulatuses praegu määruses sätestatud õpperuumi 2,5 meetri kõrguse nõudest.

Moodulite puhul on tegemist standardmõõtudega, mille puhul on üsna levinud ka muud kõrgused kui 2,5 meetrit, näiteks 2,4 meetrit või 2,6 meetrit. Eelnõu kohaselt kaotatakse õpperuumi kõrguse nõue.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles