Tulevased insenerid proovivad laagrites päikesepaneele meisterdada

PM Haridusportaal
Copy
TalTech pakub lastele ja noortele tehnoloogialaagreid
TalTech pakub lastele ja noortele tehnoloogialaagreid Foto: TalTech

7-18-aastased lapsed ja noored saavad kahe nädala jooksul osaleda Tallinna Tehnikaülikoolli (TalTech) energeetikatundides, teha erinevaid katseid, nagu toota vesinikku, meisterdada päikesepaneele ja tuulikuid, ning õppida malet, käia ekskursioonidel ja harrastada orienteerumist TalTechi kampuses.

Järjekorras juba kolmanda laagri korraldasid koostöös TalTechi energiatehnoloogia ning elektroenergeetika ja mehhatroonika instituudid.

Rektor Tiit Land avaldas suurt rõõmu ja uhkust, et selline ettevõtmine toimub Briti Nõukogu toel just TalTechis. «Mul on väga hea meel, et teadmistejanuseid energeetikahuvilisi on kokku tulnud niivõrd palju. Koos sünnib alati häid mõtteid, igaühe ind ja rõõmus meel kanduvad kergesti üle ka teistele,» lisas ta. «Südamest rõõmustan, et kaasa löömas on siin Ida-Virumaa, aga ka Ukraina sõjapõgenike lapsed. Nii näitame me iseendale, kuid ka tervele maailmale, millised on meie sihid, millist tulevikku tahame lastele ja koos lastega ehitada.»

17. juulini vältava laagri korraldajad loodavad, et saadud kogemused ja teadmised sütitavad huvi või isegi kire energeetika vastu, et lastest võrsuksid energeetikud või lihtsalt energeetikateadlikud täiskasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles