Uuring: tööandjad hindavad TalTechis antavat haridust

PM Haridusportaal
Copy
TalTechi rektor Tiit Land märgib, et TalTechi missioon on olla õppijasõbralik teadusülikool
TalTechi rektor Tiit Land märgib, et TalTechi missioon on olla õppijasõbralik teadusülikool Foto: Madis Veltman

Tallinna Tehnikaülikool (TalTech) on Eesti ülikoolidest tööandjate seas hinnatuim, selgub rahvusvahelise agentuuri Quacquarelli Symondsi (QS) uuringust.

QSi iga-aastasest World University Rankingsi maailma ülikoolide pingereast selgub, et TalTech on Eesti ülikoolidest teinud suurima arenguhüppe. Tallinna Tehnikaülikool on tõusnud edetabelis 100 koha võrra, olles nüüd 651. ja 660. koha vahel. TalTech on tõstnud oma kohta edetabelis teist aastat järjest.

«Tehnikaülikool on järjepidevalt tegelenud õppe- ja teadustöö kvaliteedi parandamisega ning praegune tõus pingeridades on ülikooli töötajate süsteemse töö vili,» kommenteeris tulemust tehnikaülikooli rektor Tiit Land. «Oleme loonud uued kvaliteedimõõdikud ning jälgime pidevalt, et ülikool täidaks oma missiooni õppijasõbraliku teadusülikoolina ning oleks ka tööandjatele hea partner.»

Põhjuseid Tallinna Tehnikaülikooli astuda on palju – teiste Eesti ülikoolide vilistlastega võrreldes kõrgem palk, elav ja mitmepalgeline tudengielu ning õppimisvõimalused, mida mujal Eestis ei ole.

Lõpetajad võivad end leida päriselt lahendamas praeguse maailma suurimaid väljakutseid ja sellega parandamas kõikide elukvaliteeti. See annab eneseteostusele suurema tähenduse, seda enam, et tehniliste valdkondade tööjõupuudus laseb inimesel endal neid väljakutseid valida.

Koolist saab soovi korral kaasa mitmepalgelise võrgustiku – Tallinna Tehnikaülikoolis on 35 tudengiorganisatsiooni, sealhulgas teater, väitlusklubi ja kultuuriklubi.

Tartu Ülikooli, Tallinna Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli võrdluses on tehnikaülikoolil parim maine tööandjate seas. Samuti osutus tehnikaülikool parimaks välisõppejõudude ning välistudengite osakaalu hindamisel. Uue mõõdikuna arvestab pingeridade koostamise metoodika rahvusvahelist teaduskoostööd, kus tehnikaülikool paistab silma väliskoostöös avaldatud teaduspublikatsioonidega.

«Seega on Tallinna Tehnikaülikool sobiv valik nendele, kes soovivad end leida päriselt lahendamas maailma suurimaid väljakutseid ja seeläbi parandamas meie kõikide elukvaliteeti,» tõdes tehnikaülikooli õppeprorektor Hendrik Voll. «Tehnikaülikooli lõpetajad on palgaturu liidrid,» lisas õppeprorektor.

Vastuvõtt tehnikaülikooli on avatud veel teisipäeval kella 12ni. Õppima tulekut saab kinnitada 13. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles