Mereakadeemia soetas õppetööks uue laeva

PM Haridusportaal
Copy
Mereakadeemia uue laeva ristimine
Mereakadeemia uue laeva ristimine Foto: Mereakadeemia

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) Eesti Mereakadeemia uus õppelaev sai esmaspäeval Hundipea sadamas pidulikul tseremoonial nimeks Sinilind - laeva ristiema on mereakadeemia esimese kursuse tudeng Laura Liis Luik

Mereakadeemia direktori Roomet Leigeri sõnul otsiti ja oodati uut õppelaeva kaua. «Tegemist on 2006. aasta laevaga, mille soetasime hankega Hollandist. See on väga heas korras ning oli väga väheste sõidutundidega.»

Eestisse jõudis laev mullu septembris, mil alustati ehitustöödega, et kujundada see tudengite vajadustele vastavaks.

«Ahtrikajut ehitati ümber õppeklassiks, roolimajas kaasajastati navigatsioonivarustus, mis on analoogne suurte laevadega, ostsime juurde RIB paadi,» kirjeldab Leiger tehtud muudatusi. «Õppes kasutavad nii laevajuhid kui hüdrograafid seda auditooriumina merel, täiendusõppes tehakse väikelaevajuhi koolitusi. Teadus- ja arendustegevuses oleme laeva rakendamas näiteks merenduse küberturvalisuse valdkonnas, isesõitvate laevade katsetamisel,» lisas direktor.

Mereakadeemia üliõpilaskogu juhatuse liige, samal päeval vahitüürimehe diplomi kätte saanud Taavi Tamm ütles, et tudengite jaoks on õppelaev hädavajalik- «Selleks, et meistriks saada tuleb väga palju merel harjutada. Teiste riikide mereakadeemiates on õppelaevad väga levinud, mul on väga hea meel, et nüüd oleme jõudnud samale tasemele.»

Uus õppelaev on 16 meetrit pikk, 4,65 meetrit lai ja 1,4-meetrise süvisega. Teraskerega laeva kaal on 50 tonni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles