Ida-Viru kõrgkoolid asuvad koostööle piirkonna arengu hoogustamiseks

PM Haridusportaal
Copy
TÜ Narva kolledž
TÜ Narva kolledž Foto: TÜ Narva kolledž

Sisekaitseakadeemia rektor Kuno Tammearu ja Tartu Ülikooli Narva kolledži direktor Indrek Reimand allkirjastasid neljapäeval koostöölepingu, mille eesmärk on rikastada kõrgkoolide õppe- ja teadus-arendustööd ning aidata kaasa nii Ida-Virumaa kui ka laiemalt kogu Eesti hariduse ja siseturvalisuse valdkonna arengule.

Kõrgkoolid soovivad pakkuda õppuritele mitmekülgsemaid õppimisvõimalusi, soosida ja suurendada nii õppejõudude kui ka töötajate vastastikust mobiilsust, kogemuste vahetamist ning interdistsiplinaarset teadus- ja arendustegevust. Kõrgkoolid loodavad tulevikus panna seljad kokku ka maakonna haridusvaldkonna arendamisel.

Narva kolledži direktori Indrek Reimandi sõnul on kolledži ja sisekaitseakadeemia koostöö olnud senini suurepärane. «Mul on ainult hea meel, et juba toimivale ühisõppele politsei- ja piirivalvekolledži kadettide ja kolledži noorsootöö üliõpilaste vahel suurendame me veelgi võimalusi, et pakkuda Narvas ja Ida-Virumaal õppijatele mitmekülgset haridust ning õppejõududele teadus- ja arendusalast eneseteostust.»

Sisekaitseakadeemia rektori Kuno Tammearu leiab samuti, et kõrgkoolidevaheline koostöö Narvas on väga tähtis. «Ühised algatused Tartu Ülikooli Narva kolledžiga sisekaitseakadeemia Narva õppekeskuse baasil on meie jaoks tähtsad õppe ja teadustöö arendamisel ning saame koos ka rohkem Narva ja kogu Ida-Virumaa arengule ja turvalisusele hoogu anda,» ütles Tammearu.

Lisaks juba toimuvale ühisõppele on tulevikus plaanis vastastikku arendada täiend- ja tasemeõpet, näiteks pakkuda täiendavaid ainekursusi, samuti teha koostööd praktikakorralduse arendamisel ja algatada ühiseid teadusprojekte ja tutvustada uuringutulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles