Muusikalinna koolikontserdid jõudsid üle 7400 õpilase ja õpetajani

PM Haridusportaal
Copy
Tallinna abilinnapea Kaarel Oja sõnul on koolikontsertide sari suurepärane viis süvendada noorte kokkupuutepunkte klassikalise muusikaga
Tallinna abilinnapea Kaarel Oja sõnul on koolikontsertide sari suurepärane viis süvendada noorte kokkupuutepunkte klassikalise muusikaga Foto: Erakogu

UNESCO muusikalinna Tallinna ja Eesti Kontserdi koostöös toimunud koolikontsertide sarja sündmused pakkusid üle 30 erineva kontserdiga muusikaelamust ligi 7400 Tallinna kooli õpilasele ja õpetajale.

Tallinna abilinnapea Kaarel Oja sõnul on koolikontsertide sari suurepärane viis süvendada noorte kokkupuutepunkte klassikalise muusikaga. «Meie muusikahariduse traditsioon on maailmas üsna unikaalne, kuid kokkupuuteid klassikalise muusika ja selle professionaalse elava esitusega paljudel noortel siiski ei ole. Muusikalinnana ja koostöös Eesti Kontserdiga oleme kevade jooksul seda tühimikku täitnud koolikontsertidega ning väga tore on näha, kui sooja vastuvõtu osaks see võimalus on saanud,» sõnas Oja.

Märtsist juunini toimunud 32 kontserdist said osa 55 Tallinna kooli õppurid ja õpetajad. Lisaks koolides toimunud 28 kontserdile korraldati neli suurkontserti Estonia kontserdisaalis: kaks vanemale ja kaks nooremale kooliastmele. Kontsertidel esinesid Eesti Filharmoonia Kammerkoor dirigent Tõnu Kaljustega, puhkpillikvartett Brassical, Sten Heinoja klaveril ja Triinu Piirsalu viiulil, keelpillikvartett Reisikud, Reigo Ahven, Villu Vihermäe ja Sander Mölder, Vanalinna Hariduskolleegiumi keelpilliorkester dirigent Rasmus Puuriga ja Tallinna Kammerorkester "Sipsik".

Eesti Kontserdi juht Kertu Orro märkis, et õpilaste ja õpetajate positiivne tagasiside kinnitab, et koolikontserdid on üle Eesti olnud üks armastatumaid programme. «Sageli annab just isiklik kokkupuude eeskujudega tõuke, miks õpilane otsustab tulevikus valida muusikukarjääri või saavad muusika ja kontserdikülastused tema elu loomulikuks osaks,» lisas Orro.

Eesti Kontserdi legendaarse koolikontsertide programmi eesmärk on edendada koolilastes muusikakuulamist ja propageerida muusikaharidust. UNESCO muusikalinnana on Tallinn oluliselt suurendanud programmi haaratud noorte arvu – ka eelmisel poolaastal jõuti käia ligi poolesajas pealinna koolis ja anda kontserte üle 5000 koolilapsele.

Rahvusvahelisse UNESCO muusikalinnade võrgustikku kuulub ligi 60 linna üle maailma, Tallinn osaleb võrgustiku tegevustes alates 2022. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles