Valgamaa kutseõppekeskuse õppedirektorina alustas tööd Erni Ajaots

PM Haridusportaal
Copy
Valgamaa Kutseõppekeskusese õppedirektorina alustas tööd Erni Ajaots
Valgamaa Kutseõppekeskusese õppedirektorina alustas tööd Erni Ajaots Foto: Meelis Veemees

Valgamaa kutseõppekeskuses alustas õppedirektorina tööd varasem Kehtna kutsehariduskeskuse õppeosakonna juhataja Erni Ajaots.

Kutseõppekeskuse senine õppedirektor Valdek Rohtma suundus tööle haridus- ja teadusministeeriumisse. 

Erni Ajaots toob Kesk-Eestist Valgamaale kaasa nii 27 aasta jagu praktilisi kogemusi kutseharidusest kui Tallinna Ülikoolist ja Tallinna Tehnikaülikoolist haridusteaduste magistrikraadiga omandatud teadmised. Nii on Erni Ajaotsal selge vaade eesmärkidest, mida soovib Valgamaa kutseõppekeskuses ellu viia.

«Kuna nii tööturg ja tööandjate kui õpilaste ootused on muutunud, peab nüüdisaegne kutseharidus olema järjest paindlikum, et arvestada nii õppurite kui tööandjate vajadustega,» sõnas Erni Ajaots. «Ühest küljest saame mitmekülgse ja paindliku õppekorraldusega vähendada nende õpilaste hulka, kelle haridustee ühel või teisel põhjusel katkeb, teisalt saame edasi arendada ja senisest veelgi laiemalt pakkuda töökohapõhist õpet ehk koolitada neid, kel tööandja ja ametikoht juba olemas.»

Kui Erni Ajaotsa sihid on seotud ennekõike kutsehariduse edendamisega, siis möödunud sügisel Valgamaa kutseõppekeskuses edukalt käivitunud Videviku akadeemia üldhariduse õppesuuna koordineerimise võtab üle kaugõppe logistik Airi Illak.

«Videviku akadeemia sai käivitatud selleks, et pakkuda koolis lisaks kutseõppele ka võimalust lõpetada pooleli jäänud põhi- või keskharidus. Eelmisel aastal võtsime vastu 78 õpilast, kellest esimesed saavad juunikuus lõputunnistused,» selgitas Valgamaa kutseõppekeskuse kaugõppe logistik Airi Illak. «Kuna suur osa videvikuõppuritest on juba töö- või pereinimesed, oleme õppetöö korraldanud paindlikult ning iga õppuri elukorraldusega arvestavalt. Noorim uuel suunal õppijatest oli sel õppeaastal 17-aastane ning vanim 50-aastane. On selge, et nende vajadused ja võimalused erinevad ning kool saab pakkuda individuaalseid lahendusi.»

Valgamaa kutseõppekeskuses ootab õppima kõiki soovijaid sõltumata vanusest või elukohast. Et õppetöö kulgeks sujuvamalt, pakub kool nii erinevaid tugiteenuseid ja konsultatsioone kui e-õppe võimalust, samuti lisateenuseid, nagu ühiselamu ja sportimisvõimalused. Avaldusi sisseastumiseks võetakse Valgamaa kutseõppekeskuses vastu juba praegu ning sisseastumine kestab suve lõpuni. Täpsema info leiab Valgamaa kutseõppekeskuse kodulehelt https://www.vkok.ee/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles