Tartu Ülikooli sihtasutus maksis aastaga välja 335 000 eurot stipendiume

PM Haridusportaal
Copy
Raha, Pilt on illustratiivne.
Raha, Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Tartu Ülikooli sihtasutus maksis aasta jooksul välja 335 000 eurot stipendiume ja preemiaid - kevadsemestri toetuste üleandmine toimub teisipäeval.

Tartu Ülikooli sihtasutus pakub võimalust luua omanimeline stipendiumifond või toetada juba olemasolevaid stipendiumifonde.

Tartu Ülikooli sihtasutuse juhataja Katriin Fisch-Uibopuu sõnas, et sihtasutus on erakapitali toetusel võimaldanud aina enamatel stipendiaatidel oma akadeemilisi ambitsioone ellu viia ja aidanud üliõpilastel keskenduda õppimisele. «Oleme äärmiselt tänulikud kõigile annetajale ning iga toetus on samm kvaliteetsema hariduse suunas aga aitab luua ka üliõpilastel suhteid võimalike tööandjatega tulevikus.»

Teisipäeval toimuval vastuvõtul antakse üle 19 fondi kevadsemestri stipendiumid ja sihtasutuse patroon presidendi abikaasa Sirje Karis tänab Tartu Ülikooli sihtasutuse toetajaid. Üritust toetab Chokolala OÜ.

Esmakordselt anti sel aastal välja neli uut stipendiumi: Wise’i stipendium arvutiteaduse eriala naisüliõpilastele, Eesti hambaarstiteaduse stipendium hambaarstiteaduse eriala üliõpilastele ja õppejõududele, Karl Laaguse mälestusstipendium Tartu ülikooli muuseumi töötajatele ja Carl-Otto ja Georg Riesenkampffi stipendium edendamaks majandusteaduskonna ning humanitaar- ja kunstide valdkonna üliõpilaste vahetust Eesti ja Saksamaa vahel.

Tartu Raefond uuendas oma sisu ning ootab nüüd ja edaspidi üliõpilasi kaasa mõtlema Tartu linna väljekutsetele ÜRO kestliku arengu eesmärkide võtmes. Pärast pandeemiat oli sel kevadel taas võimalik kandideerida farmaatsia üliõpilastel Apotheka stipendiumile ning ajakirjanduse ja kommunikatsiooni eriala üliõpilastel AS-i Corpore kommunikatsioonistipendiumile.

Seekord oli Saaremaa tudengistipendium avatud kandideerimiseks arstiteaduse üliõpilastele ning CWT Estonia reisistipendiumile said kandideerida kõigi erialase üliõpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles