Algas kandideerimine Tartu Ülikooli mikrokraadiprogrammidesse

PM Haridusportaal
Copy
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Algas kandideerimine Tartu Ülikooli mikrokraadiprogrammidesse, mida on valikus kokku 46.

Täiskasvanud õppijaid oodatakse sügissemestril algavatesse mikrokraadiprogrammidesse, mille õppetöö toimub töötavale inimesele sobivas sessioon- või veebiõppe vormis. Avaldusi saab esitada kuni 21. augustini.

2023/2024. õppeaasta sügissemestril pakub Tartu Ülikool eetika, ettevõtluse ja majanduse, geograafia, hariduse ja pedagoogika, infotehnoloogia, juhtimise, keele ja kultuuri, kestliku arengu, meditsiini, psühholoogia, teeninduse, õiguse ja ühiskonna alal 46 mikrokraadiprogrammi, millest 20 on uued.

Tartu Ülikooli õppeprorektor Aune Valk kinnitas, et mikrokraadiõpe muutub nii meil kui ka Euroopas järjest menukamaks, sest inimesed vajavad kiireid ja paindlikke võimalusi õppimaks uusi teadmisi ja oskuseid, mis võimaldavad muutuva tööturu nõudmistega kaasas käia. «Mikrokraadiprogramm on hea võimalus omandada või värskendada erialast pädevust, suurendada konkurentsivõimet tööturul, teha karjääripööret, aga ka paindlikult kraadini jõuda. Kuna mikrokraadiprogrammid on tasulised, loodame, et riik leiab tulevikus võimaluse nende tellimiseks olulistele sihtrühmadele. Oma töötajate erialast enesetäiendamist saavad toetada ka tööandjad,» lisas Valk.

Mikrokraadiprogramm on pikem tervikliku sisuga täiendusõppeprogramm, milles arvestatakse tööturu vajadustega. See on loodud tasemeõppeainete põhjal ja osalejad õpivad üldjuhul koos üliõpilastega. Mikrokraadiprogrammide maht on 12–30 EAP-d ja need kestavad enamasti semestri või kaks. Programmi läbinu saab soovi korral jätkata tasemeõppes.

Mikrokraadiprogrammidesse oodatakse õppima vähemalt keskharidusega õppijaid, kuid mitmes programmis tuleb arvestada lisatingimustega. Täpsemat infot mikrokraadiprogrammide sisu, tähtaegade ja tingimuste kohta leiab veebilehelt ut.ee/mikrokraadid iga programmi tutvustuse juurest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles