Sisekaitseakadeemia uue rektorina alustab tööd Kuno Tammearu

PM Haridusportaal
Copy
Kuno Tammearu.
Kuno Tammearu. Foto: Marko Saarm

Sisekaitseakadeemia uue rektorina alustab esmaspäevast tööd Kuno Tammearu.

Kuno Tammearu sõnul motiveeris teda sisekaitseakadeemia rektoriks kandideerima just akadeemia tähtis roll siseturvalisuse tagamisel. «Sisekaitseakadeemia tagab meie valdkonnale kõige olulisema: missioonitundega ja hästi koolitatud järelkasvu meie töötajatele ning teadus- ja arendustegevuse, et oskaksime tulevikku vaadates teha õigeid otsuseid ja valida õiged strateegiad,» ütles Tammearu.

Tammearu oli 2013. aastast päästeameti peadirektor, tema teine ametiaeg lõppes 1. aprillil. Varem on ta töötanud päästeametis peadirektori asetäitja ja päästevaldkonna juhina.

Tammearu on lõpetanud sisekaitseakadeemia, omandanud magistrikraadi haldusjuhtimises Tallinna tehnikaülikoolis ja Tartu ülikoolis magistrikraadi ettevõtte strateegilise juhtimise valdkonnas.

Kuno Tammearu on Eesti Punase Risti neljanda klassi teenetemärgi ja Eesti Punase Risti teise klassi teenetemärgi kavaler ning talle on antud Päästeenistuse Suur Kuldrist.

Sisekaitseakadeemia rektori konkursil osales seitse kandidaati, kellest kahe lõppvooru jõudnud kandidaadiga viidi läbi ka avalik debatt. Kandidaatide hulgast tegi eelvaliku komisjon, kuhu kuulusid siseministeeriumi kantsler ja asekantslerid ning haridus- ja teadusministeeriumi, rahandusministeeriumi ja justiitsministeeriumi asekantslerid. Lõpliku kandidaadi valis välja ja kinnitas ametisse siseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles