Noortel õpetlastel on võimalik taotleda 5000-eurost stardiraha

PM Haridusportaal
Copy
Raha. Foto on illustratiivne
Raha. Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Neljapäevast on võimalik taotleda noore õpetlase stipendiumi õpinguteks välisriigi kõrgkooli bakalaureuseõppes, taotlusi on võimalik esitada 1. juulini, stardiraha õpingute alustamiseks on 5000 eurot.

Noore õpetlase stipendium on Eesti ettevõtjate, haridus- ja teadusministeeriumi ning haridus- ja noorteameti koostöös väljaantav stipendium, mille eesmärk on toetada Eestist pärit andekate keskharidusega noorte bakalaureuseõpinguid tunnustatud välisriigi kõrgkoolides.

«Sel aastal antakse stipendiumit välja juba 20. korda ning nende aastate jooksul on oma unistusi saanud täide viia 249 noort. Meil on väga hea meel näha nende noorte kõrget lendu ja sed, et enamik neist on tulnud omandatud teadmiste ja oskustega tagasi kodumaale. Stipendiumi eesmärk on toetada noori erinevatest Eesti piirkondadest ja koolidest, mistõttu julgustan kandideerima noori üle Eesti,» sõnas stipendiumi algataja ja nõukogu esimees Tõnu Pekk.

Stipendiaatide valimisel hinnatakse nii õpitulemusi, ühiskondlikku aktiivsust kui ka motivatsiooni välismaal õppida ja omandatud tarkusi pärast kraadi omandamist Eestis rakendada. Taotlusi saab esitada kuni 1. juulini. Stipendiaadid tehakse teatavaks juulis ning stipendiumid antakse üle augustis.

Haridus- ja noorteameti stipendiumite ja toetuste büroo juht Carmen Raudsepp sõnas, et igal aastal valib noore õpetlase stipendiumi nõukogu välja kuni kakskümmend abiturienti, kelle haridusteed maailma erinevates ülikoolides toetatakse.

«Esimest korda anti stipendium välja 2004. aastal ning tol korral anti stipendium kuuele noorele. Nende aastate jooksul on olnud kõige populaarsem sihtriik Ühendkuningriigid, aga menukad on ka näiteks Ameerika Ühendriikide ja Hollandi kõrgkoolid,» rääkis Raudsepp.

Alates 2015. aastast on igal aastal välja antud ligi 20 stipendiumi, kuid lõplik stipendiumi saajate arv kujuneb vastavalt programmi eelarvele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles