Otse vaidluse keskmesse: haridusminister uurib Lääneranna vallas väikekoolide säilitamise võimalusi

PM Haridusportaal
Copy
Meeleavaldus Lääneranna valla haridusreformi vastu tänavu märtsis
Meeleavaldus Lääneranna valla haridusreformi vastu tänavu märtsis Foto: Mailiis Ollino

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas väisab reedel Lääneranna valla ja Pärnu linna haridusasutusi ning kohtub omavalitsuste esindajatega, et otsida võimalusi väikekoolide sälitamisele.

Minister kuulab kooliperede rõõme ja muresid ning omavalitsuse esindajatega arutletakse kodulähedaste väikekoolide säilitamise ning eestikeelsele õppele üleminekuga seonduvate väljakutsete teemadel.

Minister külastab päeva esimeses pooles Virtsu kooli, Metsküla kooli ja Lihula gümnaasiumi ning kohtub Lääneranna valla esindajatega. Pärnus teeb ta pealelõunal visiidi Pärnu Tammsaare kooli, Pärnu Koidula gümnaasiumisse ning Pärnumaa kutsehariduskeskusesse.

Pärnus tutvub minister ka mängumootori arendamisele spetsialiseerunud õppekeskuse Full Cycle Game Academy tegemistega. Akadeemia näol on tegemist ainulaadse videomänguhariduskeskusega terves Põhja-Euroopas, kus koolitatakse välja vajalike oskustega videomänguarenduse talente.

Lääneranna väikekoolide teema on viimastel kuudel olnud teravalt avalikkuse tähelepanu all, kuna kohalik omavalitsus ei näe võimalusi koolide avatuna hoidmiseks. Huvipooled on pöördunud kohtusse ja saanud esialgse õiguskaitse, mis takistab esialgu koolide sulgemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles