Küsitlus: mainekate kõrgkoolide edetabelit juhivad TÜ ja TTÜ (1)

PM Haridusportaal
Copy
Pildil Tartu Ülikooli peahoone.
Pildil Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Ragnar Peets

Tänavu kevadel korraldas uuringufirma Kantar Emor 15–60-aastaste Eesti elanike seas järjekordse ülikoolide maineuuringu, millest selgus, et eri vanuses elanikud peavad riigi menukaimaks kõrgkooliks endiselt Tartu ülikooli (TÜ) ning teisena Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ).

Kõigist kõrgkoolidest meenus Tartu ülikool spontaanselt esimesena 86 protsendile vastanuist, 15–24-aastastest noortest lausa 97 protsendile. Suurepäraseks või väga heaks peab Tartu ülikooli mainet 84 protsenti ligi 1400 vastajast.

Avaldusi Tartu ülikooli eestikeelsesse õppesse kandideerimiseks saab esitada veel 28. juunini.

Vastuvõtuks on avatud 53 kõrghariduse esimese astme õppekava ja 49 magistriõppekava.

Ülikoolide maineuuring näitab, et Eesti mainekamate kõrgkoolide reas on Tallinna tehnikaülikool endiselt teisel kohal, aga esimesena mainimine on aastaga 1 protsendi ning teisena mainimine 2 protsendi võrra kasvanud. Oluliselt ehk 4 protsendi võrra on tõusnud nende osakaal, kes Tallinna tehnikaülikooli maine hindamisel kasutasid hinnangut «suurepärane» ehk kokku 41 protsenti vastajaist.

TalTech on spontaanselt mainitud ülikoolidest teisel kohal, teda nimetas 78 protsenti Eesti elanikest. 15-24-aastastt noortest mainis TalTechi 86 protsenti.

Suur osa Tallinna tehnikaülikoolis õpetatavatest erialadest kuulub viide mainekamasse valdkonda: IT ja kommunikatsioonitehnoloogiad, tehnikaalad, tervis, ärindus ja haldus ning õigus.

Avaldusi võetakse Tallinna tehnikaülikoolis vastu 4. juulini.

Kantar Emor korraldab igal kevadel ülikoolide maineuuringu, kus uuritakse Eesti kõrgkoolide tuntust ja mainet Eesti elanike hulgas. Selle aasta märtsis ja aprillis tehtud küsitlusele vastas 1384 Eesti elanikku vanuses 15–60 eluaastat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles