PUTIN H**LO Narva õpetaja jätkab vaatamata survele (5)

rus.postimees.ee
Copy
Narva Vanalinna kooli muusikaõpetaja Alina Vorontšihhina.
Narva Vanalinna kooli muusikaõpetaja Alina Vorontšihhina. Foto: Kuvatõmmis

Jaanilinna 9. mai kontsert, mis korraldati ka narvalaste jaoks, ei möödunud tagajärgedeta Narva Vanalinna kooli muusikaõpetajale Alina Vorontšihhinale, kes tuli promenaadile T-särgis, millel oli kiri «Putin h**lo». Alina esitas avalduse lepingu ennetähtaegseks lõpetamiseks, kuid võttis selle lõpuks tagasi ja jätkab tööd.

Promenaadil seistes sattus Alina videole, mida hiljem levitati TikTokis. Video noore muusikaõpetajaga levis õpilaste ja nende vanemate seas väga kiiresti. Paljud vanemad olid Alina teost nördinud ja pöördusid direktori poole, väljendades oma rahulolematust. Alina pälvis ka suhtlusvõrgustikes kriitikat – paljud ei toeta õpetajat. Interneti kasutajad ja Vanalinna kooli õpilaste vanemad on kindlad, et selline tegu on vastuolus pedagoogilise eetikaga.

Narva Vanalinna kooli direktori Tatjana Salu sõnul on Alina Vorontšihhinal tähtajaline leping, mis lõpeb suvel. Kohe pärast seda, kui video suhtlusvõrgustikes levis, esitas Alina ennetähtaegse lahkumisavalduse. Tatjana Salu ütles, et niisuguse otsuse tegi õpetaja ise ilma direktori surveta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles