Mustjala kooli 1. klassi astumiseks ei esitatud ühtegi avaldust

BNS
Copy
Mustjala kool
Mustjala kool Foto: mustjala.edu.ee

Saaremaa vald sai 17 kooli 1. klassis õpingute alustamiseks kokku 304 avaldust, kuid ainsana ei esitatud ühtegi avaldust Mustjala kooli astumiseks.

Maapiirkonnas laekus kõige enam sooviavaldusi Orissaare ja Valjala kooli ning kõige vähem Kihelkonna, Pihtla ja Kahtla kooli. Ühtegi avaldust ei esitatud sel aastal Mustjala kooli astumiseks.

Saaremaa vallavolikogu otsustas märtsi lõpus, et Kahtla lasteaed-põhikool jätkab sellest sügisest 4-klassilise Laimjala koolina ja Mustjala lasteaed-põhikool 2025. aasta sügisest 6-klassilise koolina.

Kuressaare kolme kooli esitati kokku 191 taotlust ning nende avalduste läbivaatamine osutus ka kõige keerulisemaks, kuna soovid ja võimalused laste vastuvõtuks omavahel ei kattunud. Koolijuhtide ja valla ühise otsusena avatakse sel sügisel kaheksa klassikomplekti samasuguse jaotusega nagu varasematel aastatel: Kuressaare Hariduse ja Nooruse koolis kummaski kolm paralleeli ning Vanalinna koolis kaks.

Vallavalitsuse üldharidusnõuniku Õilme Salumäe sõnul tuleneb klassikomplektide jaotus eelkõige koolihoonete ruumilistest võimalustest. «See tingis ka selle, et paraku ei olnud kõiki avaldusi võimalik esimese eelistuse osas rahuldada,» ütles Salumäe.

Ta lisas, et koolikohtade jaotamisel võeti arvesse õe või venna õppimist samas koolis, võimalusel lapsevanema esimest või teist eelistust ning koolitee jalgsi läbimise pikkust. Kui lapsevanem ei olnud avaldusele teist eelistust märkinud, siis tegi otsuse vallavalitsuse haridus- ja noorsootööosakond.

«Koolikoht on tagatud Saaremaa vallas kõigile meie peatsetele väikestele koolitulijatele,» kinnitas Õilme Salumäe ning lisas, et vallavalitsus ja Saaremaa koolijuhid soovivad kõigile lapsevanematele mõistlikku meelt.

Lapsevanemad saavad 10. mai õhtuks ARNO keskkonnas kinnituse lapsele elukohajärgse kooli määramise kohta. Seejärel tuleb lapsevanemal koolikoha kinnitamiseks esitada ARNO keskkonnas põhikooli vastuvõtu taotlus ja viia lapse dokumendid koolimajja. Koolid ootavad lapsevanematelt dokumente hiljemalt 26. mai tööpäeva lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles