VÕIDUJOOKS: algab kandideerimine suvistesse õpilasmaleva rühmadesse

PM Haridusportaal
Copy
Tallinna abilinnapea Andrei Kante kinnitusel täituvad malevarühmad kiiresti
Tallinna abilinnapea Andrei Kante kinnitusel täituvad malevarühmad kiiresti Foto: Tairo Lutter

Kolmapäeva pärastlõunal algab kandideerimine Tallinna koolinoorte õpilasmaleva rühmadesse, millest populaarsemad võivad varasemat praktikat arvestades täituda minutitega. 

Tänavu suvel on 13-19-aastastele noortele valikus ligikaudu 60 malevarühma, mille nimekirja koos täpsema teabega leiab õpilasmaleva veebilehelt www.malev.ee . Kandideerimiseks tuleb täita registreerimisankeet, mis avaldatakse samal veebilehel kolmapäeval kell 16, kui algaba kandideerimine.

Kõikide registreerunute andmed salvestuvad SA Õpilasmalev andmebaasis. Kui juhtub, et kohe soovitud rühma ei pääsenud, siis kohtade vabanemisel võetakse kandidaadiga ühendust.

Tallinna abilinnapea Andrei Kante märkis, et malevasuvi on noortele hea võimalus veeta mõned nädalad sisukalt vaba aega, arendada sotsiaalseid oskusi ja saada esimene töökogemus. «Pealinna noortele pakuvad suveks tööd ja taskuraha teenimise võimalust eraettevõtete kõrval traditsiooniliselt ka mitmed linnaasutused. Eelkõige on tegemist erinevate heakorratöödega, kus abikäsi vajavad linnaosavalitsused, lasteaiad, aga ka loomaaed, botaanikaaed ja lauluväljak,» rääkis abilinnapea. «Varasemad aastad on näidanud, et rühmad täituvad kiiresti, seetõttu tasub soovijatel juba varem eeltöö ära teha ja sobiv rühm välja valida, et registreerimine läheks kiirelt ja ladusalt.»

SA Õpilasmalev juhataja Külli Tatteri sõnul algas malevasuve ettevalmistus nii Tallinnas kui ka mujal Eestis juba aasta alguses. «Meie malevarühmad on tavapäraselt jaotatud Tallinnas toimuvateks linnasisesteks ning väljaspool pealinna üle kogu Eesti toimuvateks linnavälisteks rühmadeks. Kaitseministeeriumi toel toimub ka sel aastal «Riigikaitse ÕM» programm. Spetsiaalselt malevaformaadile kohandatud programmis saavad osalevad rühmad teadmisi näiteks Eesti riigikaitse, looduses hakkama saamise ja meeskonnatöö kohta,» rääkis Tatter.

SA Õpilasmalev tegevuse peamised toetajad on Tallinna haridusamet ning haridus- ja noorteamet. Programmi «Riigikaitse ÕM 2023» toetab kaitseministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles