EKSPERT EETRIS ⟩ Ingrid Sindi «Kas ka armastus on lapse põhiõigus?»

Eveliis Mee
, Postimees TV toimetaja
Copy

Laps ja kodu kannavad olulist väärtust nii ühiskonnas kui on ka tähtsad märksõnad asendushoolduses. Tallinna Ülikooli sotsiaaltöö dotsent Ingrid Sindi räägib tänases saates laste heaolust asendushoolduses.

Asendushoolduses on viimase paarikümne aastaga palju muutunud ja tänapäeval on süsteem tunduvalt personaalsem. Põhjused, miks lapsed asendushooldusesse satuvad, on erinevad, kuid lõpuks taandub asi sellele, et lapsel peab olema nii turvaline kodu kui ka elu.

Sindi tõstatab saates keerulise ja vastuolulise teemana lastele vajaliku armastuse ja lähisuhete vajaduse küsimuse. Riik saab kehtestada objektiivsed näitajad nagu toit ja peavari, kuid kellegi kohustuseks ei saa panna armastust, millel on oluline roll inimese arengus. See omakorda tähendab, et tegelikult tuleb hakata armastust mõtestama.

Saadet juhib Tallinna Ülikooli avalike suhete lektor Mart Soonik.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavaid ja harivaid teemasid, olgu need tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidika vallast. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas tähtsam kui kunagi varem. Iga päev paisatakse õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks, olgu riigi või inimese tasandil, on vaja tõenduspõhisust.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ning pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel ja tv.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles