TalTech ja kood/Jõhvi asuvad koos regionaalset haridust arendama

PM Haridusportaal
Copy
kood/Jõhvi koolimaja
kood/Jõhvi koolimaja Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) Virumaa kolledž ja programmeerimiskool kood/Jõhvi sõlmivad teisipäeval ühiste kavatsuste kokkuleppe regionaalse hariduse arendamiseks ning parimate võimaluste tagamiseks kvaliteetse, laiapõhjalise ja jätkusuutliku hariduse omandamiseks.

Kokkulepe eesmärk on toetada ja väärtustada regionaalset täiend- ja kõrgharidust ning tagada mõlema poole õppuritele parimad võimalused.

Lepingu raames saavad õppurid tutvuda mõlema haridusasutuse pakutavate õppekavade ja õppimisvõimalustega, mis annab võimaluse laiendada silmaringi ning leida sobiv eriala. Lisaks saavad kood/Jõhvi õppurid edasiõppimise võimaluse kõrghariduses, lähtudes kehtivatest vastuvõtutingimustest. Virumaa kolledži kursuste läbimine annab koodikooli õppuritele võimaluse saada tunnistus, mille ainepunkte saab arvestada edasiõppimisel kõikides Eesti ülikoolides. See tähendab, et neil avaneb võimalus omandada veelgi rohkem teadmisi ja oskusi, mida saab rakendada karjääri edendamisel.

«Sõlmitav lepe annab mõlema poole õppuritele uusi ja põnevaid võimalusi ning aitab tõsta regionaalse hariduse taset ja arendamisvõimekust. Virumaa kolledž on pühendunud hariduse ja teaduse edendamisele maakonnas ning sõlmitav kokkulepe aitab meil seda eesmärki täita,» kinnitas kolledži direktor Mare Roosileht.

Virumaa Kolledž ja kood/Jõhvi on avatud koostööks ning kavatsevad algatada mitmeid ühisprojekte, sealhulgas ka rahvusvahelisi. Samuti ollakse valmis korraldama ühiseid eriala- ja karjääripäevi.

Enne kokkuleppe sõlmimist on koodikooli õppuritel võimalik tutvuda Virumaa kolledži laboritega, kus üliõpilased tutvustavad oma projekte ning jagavad õppimiskogemusi. Keskharidust omavad õppurid võivad juba samal päeval esitada sisseastumistaotluse kõikidele kolledži rakenduskõrghariduse erialadele. Kolledžis on võimalik alates sellest sügiest õppida ka kolmel magistriõppekaval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles