Ida-Virumaa noored saavad tulla praktikale Tallinna idufirmadesse

PM Haridusportaal
Copy
Spinneri programmis osalev õpilane
Spinneri programmis osalev õpilane Foto: Spinneri programm

Rahandusministeeriumi rahastatud karjääri arendamise programm Spinner toob tänavu edukatesse idufirmadesse praktikale ligi 30 Ida-Virumaa noort, kokku on nelja aastaga sellise võimaluse juba saanud üle 50 noore. 

Spinner programmi läbiviijaks on Ida-Virumaa innovatsiooni ja loomekeskus Objekt, mis on programmi kaudu koolitanud juba üle 600 keskkooli ja kutsekooli õpilase. «Peame programmi oma reaalseks panuseks jätkusuutliku ja jõuka Eesti arengusse ning integratsiooni edendamisse. Suur au on olla osa andekate noorte inimeste tulevikuvõimaluste loomisest,» kommenteeris Objekti asutaja Jana Budovskaja.

Spinner programmis osalejad saavad karjäärialast nõu ning ettevõtlusalaseid ja digioskusi. Noortele jagatakse kommunikatsiooni põhitõdesid, õpetatakse tiimitöö oskusi, juhtimispõhimõtteid, ajajuhtimist, kriitilist mõtlemist ning muutuva keskkonnaga kohanemist, selleks et valmistada neid ette tööturu jaoks. Koolituste käigus tutvuvad nad ettevõtlus- ja loomevaldkonna trendidega ning loovad väärtuslikke tööalaseid kontakte.

Personaliplatvormi Deel Kesk- ja Ida-Euroopa laienemisjuht Liina Laasi sõnul kulges nende ettevõttes koostöö Spinner programmiga edukalt. «Praktikandid aitasid meil läbi viia Poola turu analüüsi. Saime neile anda praktilist nõu ülesande täitmisel ning võimaldada neil paremini aru saada äriarendaja tööst,» sõnas ta.

Osalejatele pakutakse võimalust minna praktikale edukatesse innovaatilistesse ettevõtetesse ning osaleda ettevõtluskonverentsidel nagu Latitude59. Programm aitab noortel teha teadlikke karjäärialaseid valikuid ning paremini mõista oma võimalikke arenguteid. Mitmed osalejad on hiljem saanud tööd tehnoloogiakorporatsioonides nagu Microsoft või on asutanud oma ettevõtte nagu Cerebrum HUB.

«Objekt toob Narvasse unikaalseid võimalusi. Spinner projekt andis meile suurepärase praktikavõimaluse Eesti idufirmades, mis meile muidu ei avaneks,» sõnas Spinneri programmis osalev Narva Kesklinna gümnaasiumi õpilane Karin-Annika Luga.

Objekti Spinner programmi tegevusi toetatakse rahandusministeeriumi regionaalarengu toetusmeetme Ida-Viru maakonna ettevõtluse ning inimeste tööalaste oskuste mitmekesistamise toetus raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles