Tartus võtavad mõõtu parimad noored restoraniteenindajad ja automaalrid

PM Haridusportaal
Copy
Automaalrite võistlus mullu
Automaalrite võistlus mullu Foto: Haridus- ja noorsooamet

Tartu Rakenduslikus Kolledžis saab kolmapäeval alguse restoraniteenindaja kutsemeistrivõistlus, millele neljapäeval lisandub automaalrite võistlused.

Restoraniteenindaja võistlusel osaleb 17 noort õppurit kümnest kutsekoolist üle Eesti. Võistlus on väga mitmekesine ja põnev. Poolfinaali võistlustöö sisuks on seitse erinevat restoraniteenindusega seotud moodulit: lipsusõlme sidumine, casual stiilis lõunasöögi teenindus, table boxing ehk laua linutamine, tekstiilist salvrätikute voltimine, kohvi valmistamine, veini täpsusvalamine ja tähelepanuülesanne. Finaali pääsevad kuus paremat ning sealsed ülesanded piduliku õhtusöögilaua katmine, samuti lõhe tartari, puuviljataldrikute ja kohvimokteili valmistamine.

Automaalri võistlusel paneb ennast proovile üheksa noort viiest kutsekoolist. Võistlustöö sisuks on mitme erineva raskusastmega vigastuse eemaldamine sõiduauto esitiivalt, pahteldamine, kruntimine, värvimine ja lakkimine. Lisaks detaili sisene värvi hajutus ja detaili lakkimine. Veel tuleb võistlejal lahendada valikvastustega teooria test, mis sisaldab 60 erialast küsimust.

Kutsemeistrivõistluste eesmärk on anda kutsekoolide õpilastele võimaluse oma oskusi võrrelda, selgitada välja parimad noored meistrid oma alal, tuua kutseharidus ja kutsealad rohkem pilti. Parimatel võistlejatel on võimalik jõuda euroopa või maailma kutsemeistrivõistlustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles