Narva eesti riigigümnaasiumi hoone peab sarikapidu

PM Haridusportaal
Copy
Irene Käosaar, Narva riigigümnaasiumi direktor märgib, et uus kool avardab võimalusi eestikeelse hariduse pakkumiseks
Irene Käosaar, Narva riigigümnaasiumi direktor märgib, et uus kool avardab võimalusi eestikeelse hariduse pakkumiseks Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva eesti riigigümnaasiumi hoone saavutas täiskõrguse ning reedel tuuakse maja katuselt alla sarikapärg.

Pidulikul üritusel on teiste hulgas kohal haridus- ja teadusministeeriumi riigikoolide pidamise valdkonna nõunik Tiiu Rahuoja, Riigi Kinnisvara ASi kinnisvaraarenduse projektidirektor Raivo Toom, Narva linnapea Katri Raik, Narva eesti riigigümnaasiumi koolijuht Irene Käosaar ja Nordlin Ehitus OÜ juhatuse esimees Ülo Older.

Uue riigigümnaasiumi hoone sai nurgakivi mullu 28. oktoobril. Riigigümnaasiumi ja põhikooli õppehoone paiknevad Narvas Hariduse tänav 3 kinnistul. Loodav Narva eesti riigigümnaasium on olemuselt eestikeelne hariduslinnak, millesse kuuluvad eesti õppekeelega põhikool ja keelekümbluspõhikool ning lisaks sellele täielikult eestikeelset õpet pakkuv gümnaasium.

Kooli juht Irene Käosaar on varem öelnud, et Narva eesti riigigümnaasium on midagi palju enamat kui vaid kool. «Uus õpikeskkond võimaldab valikuterohke eestikeelse hariduse pakkumist. Loodan väga, et sellest koolist saab kogukonda ühendav kodu, kuhu tahetakse tulla, kus tahetakse õppida ja kuhu tullakse alati rõõmuga tagasi ka pärast kooli lõpetamist,» rääkis Käosaar.

Uus õppehoone on liidetud rekonstrueeritava funktsionalistliku hoonemahu külge. Uus ja vana osa eraldatakse teineteisest klaasist trepikojaga. Koolihoone keerab perimetraalselt krundi piiril ümber siseõue, kuhu avanevad kandevpostidel rõdud.

Narva eesti riigigümnaasiumi ja Narva eesti põhikooli hariduskompleksi on projekteerinud 3+1 arhitektuuribüroo, arhitektid Markus Kaasik, Karin Harkmaa ja Jana Pärn. Sisearhitektid on T43 arhitektid Ahti Grünberg, Tõnis Kalve ja Mari-Liis Sõber. Maastikuarhitektuuri teostaja on Lootusprojekt. Ehitaja on OÜ Nordlin Ehitus ning omanikujärelevalvet teeb Keskkonnaprojekt OÜ.

Hoone netopind kokku on 4948 ruutmeetrit, mida hakkavad kasutama 135 põhikooli- ja 252 gümnaasiumiõpilast. Hoone ehitustööde maksumus on 16,8 miljonit, millele lisandub käibemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles