EKSPERT EETRIS ⟩ Katrin Soika: «Kuidas tagada loodusainete õpetajate järelkasv?»

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Levinud on arusaam, et õpetaja on ikka üle keskea, tihti pensionieelne ja õpetajate järelkasv on üldse väike. Eriti teravalt puudutab see küsimus just loodusainete õpetajaid. Saates on külas Tallinna Ülikooli keemia didaktika lektor ja keemia ning loodusõpetuse õpetaja Katrin Soika, kellega tuleb juttu õpetaja elukutse telgitagustest ning võimalustest, kuidas õpetajate puudust leevendada.

Katrin Soika sõnul saab õpetajate puudus alguse juba nende väljaõppes – mõnel aastal on kolm keemia õpetajaks pürgijat, teisel üks. Õpetajaks õppimine ei ole populaarne valik. Küll aga ei kujuta paljud ette, mida õpetajaks olemine endast päriselt kujutab. Vaid klassi eest seismist? Aine teadmiste kinnistamist?

Soika räägib sellest, mida õpetajaks saamine ja olemine tegelikult tähendab ja mis on teadaolevad takistused, miks õpetajaks õppima ei tulda? Samuti arutleb ta selle üle, kuidas süvenevat probleemi lahendada võiks. Muuhulgas puudutab ta õpetajate kvalifikatsiooni küsimust ning räägib lahti võimalused, kuidas juba töötavad õpetajad oma oskusi arendada saavad.

Saadet juhib kommunikatsioonispetsialist Rein Olesk.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavaid ja harivaid teemasid, olgu need tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidika vallast. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas tähtsam kui kunagi varem. Iga päev paisatakse õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks, olgu riigi või inimese tasandil, on vaja tõenduspõhisust.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ning pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel ja tv.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles