JÄRELVAADATAV ⟩ Kui tehisintellekt koolimajja jõudis…

PM Haridusportaal
Copy
Rahvusraamatukogu Tallinnas Narva maanteel.
Rahvusraamatukogu Tallinnas Narva maanteel. Foto: Erakogu

Reedel, 28. aprillil toimub meediapädevuse seminar «Kui tehisintellekt koolimajja jõudis…», kus publiku silme all võtavad mõõtu kirjanik ja ChatGPT  ning tehisintellekti koha üle hariduses arutavad erinevad eksperdid. Seminari otseülekannet saab jälgida ka Postimehe vahendusel. 

«Tänavuaastane seminar kõneleb tehistaibu jõudmisest kooli ning mida see fakt endaga kaasa toob. Tänapäeval on meediakirjaoskuse aluseks head teadmised tehnoloogiast ja selle abil loodavatest manipulatsioonidest. Seepärast on seminari veebis kuulamine kasulik ka kõigile neile, kes ise tehisintellekti kasutada ei plaani,» ütleb Eesti rahvusraamatukogu meediapädevuse spetsialist Eva Ladva.

Koos ekspertidega arutletakse koolikeskkonnas tõusetunud küsimuste üle. Kuidas tehisintellekti juba hariduses kasutatakse ning millised on selle positiivsed ja negatiivsed mõjud? Mis on sellega seoses õpetajate senised rõõmud ja mured? Kuidas aru saada, kas koolitüki autor on Juku või tehistaip? Mil moel mõjutab tehistaip riiklikku haridussüsteemi laiemalt?

Seminari lõpus toimub noore kirjaniku Reijo Roosi ja Chat GPT-i mõõduvõtmine teksti loomisel ning paneel: tehisintellekt klassiruumis – õpetaja sõber või vaenlane?

Ajakava

11.00 Avasõnad - Anu Välba

11.05 Haridusministeeriumi esindaja tervitus

11.10 Priit Talv Riigikantseleist

11.50 Kristel Kriisa Riigi Infosüsteemi Ametist

12.20 Sten Tikerpe advokaadibüroost NOVE

12.50–13.10 Vaheaeg

13.10–13.20 Eva Ladva Eesti Rahvusraamatukogust

13.20–13.50 infovastupidavuse nooremteadur Diana Poudel Tartu Ülikoolist

13.50–14.10 Kirjanik Reijo Roos ja Chat GPT

14.10–15.00 Paneel: tehisintellekt klassiruumis – õpetaja sõber või vaenlane?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles