IT-kool kood/Jõhvi laieneb Võrru

PM Haridusportaal
Copy
Kood/Jõhvi õppehoone Ida-Virumaal
Kood/Jõhvi õppehoone Ida-Virumaal Foto: Kood/Jõhvi

Erakapitali toel rajatud programmeerimiskool kood/Jõhvi jätkab laienemist ning kui märtsi lõpus sõlmiti koostöölepe kooli rajamiseks Paidesse, siis nüüd on järg jõudmas Võru kätte.

Võrumaa omavalitsued, Võrumaa Arenduskeskus ja kood/Jõhvi esindajad allkirjastavad hea tahte kokkuleppe 17. aprillil, pannes paika, et peagi asub kooli filiaal tegutsema Võru pangahoone neljandal korrusel.

Võru filiaal tuleb uueks aastaks

Idee luua Võrumaale IT-kooli on ringelnud juba aastaid, kood/Võru rajamine on nüüd üks reaalsemaid samme. Kool plaanitakse avada järgmisel aastal ning seda esialgu asenduspindadel. Sellise õppe kontseptsioon on Eestis väga populaarne ning kahe aasta jooksul on programmeerimiskooli õpingutele kandideerinud üle 7000 inimese kõigist vanuseastmetest.

Koostöös rajatakse Võru linna kood/Jõhvi filiaalina iseõppel põhinev tehnoloogiaharidust pakkuv kool. Ühiseks eesmärgiks võetakse nii kohalikule kui ka rahvusvahelisele kogukonnale rahvusvahelistele nõuetele vastava tehnoloogiahariduse pakkumine ning selle kättesaadavamaks muutmine. Sealhulgas soovitakse anda kohalikele võimalus kodu lähedal õppida tulevikueriala ja tuua maakonda IT-valdkonna ettevõtjaid.

Koostöös säilitatakse ja suurendatakse piirkonna atraktiivsust välisinvestorite silmis, võttes kasutusele kaasaaegseid ja innovaatilise lähenemisega haridusmudeleid.

Kool laieneb ka Paidesse

Märtsi lõpus sõlmis kood/jJõhvi samalaadse koostööleppe kooli filiaali rajamiseks Paidesse, kus see peaks uksed avama 2025. aastal.

kood/Jõhvi on uudne programm täiskasvanutele, mis pakub 21. sajandi lähenemist programmeerimise õppimisele, et vähendada tarkvaraarendajate puudust ja võimaldada teistest valdkondadest pärit inimestele uusi ja huvitavaid võimalusi elus. Kooli rahastavad üle 30 ettevõtte, sealhulgas paljud idufirmad ja ükssarvikud, kes on valmis pärast kaheaastase programmi lõppemist õppijaid tööle võtma.

Kooli toetavad ettevõtted SEB, Wise, Bolt, Veriff, Proekspert, Confido, LHV, VKG, XRPLF, Admirals, Pipedrive, Glia, Textmagic, Microsoft, Euronics, CGI, Hedman Partners, Vestman, Bondora, Adcash, Klar Group, Pilvio, Miltton, Codeborne, Civitta, Superangel, Startup Estonia, Heateo Haridusfond ja Asutajate Selts.

Lisaks toetavad kooli 30+ eraisikut: Ahti Heinla, Martin Henk, Magnus Hiie, Vlad Rannik, Taavet Hinrikus, Ott Kaukver, Alvar Lumberg, Martin Kõiva, Märt Kelder, Marek Kiisa, Mari-Liis Kitter, Inga Kõue, Stiina & Taisto Lehti, Rain Lõhmus, Kristjan Maruste, Veljo Otsason, Märt Lume, Carlos Paniagua, Maarja Pehk, Andrus & Elina Purde, Martin Rand, Merlin Seeman, Rainer Sternfeld, Helen & Martin Tajur, Ede & Sten Tamkivi, Taavi Tamkivi, Jaanus Tamm, Kärtu & Priit Vaikmaa, Martin Villig ja Markus Villig.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles