Tartu Ülikooli farmaatsia instituut avab uue õppeklassi

PM Haridusportaal
Copy
Ravimid võiksid olla kõigile ühtemoodi kättesaadavad.
Ravimid võiksid olla kõigile ühtemoodi kättesaadavad. Foto: Toomas Huik

Tartu Ülikooli (TÜ) farmaatsia instituut avab kolmapäeval uue õppeklassi, mis loob farmaatsiaõppele uusi võimalusi.

BENU Apteegi teatel kasvab ravimite kasutamine ühiskonnas järjest enam, kuna elanikkond vananeb ning sellega sageneb ka haiguste esinemine. Seetõttu on väga oluline, et proviisoriõpe peab pakkuma teadmisi nii ravimitest, nende tootmise olulisematest aspektidest, toime- ja abiainetest ning kuidas need organismile mõjuvad.

Tulevaste proviisorite tõhusamaks ettevalmistamiseks ongi nüüd valminud uus õppeklass, mis aitab muuta õppe kaasavamaks ja praktilisemaks. Ruumis paikneb tudengitele uue tööriistana apteegi simulatsioon, mis annab ülevaate apteekides müügilolevatest käsimüügiravimitest, toidulisanditest ja muudest apteegi toodetest. BENU Apteegi frantsiisiketiga koostöös valminud uues õppeklassis saavad üliõpilased hõlpsalt toodete väljapanekuid organiserida ning arvestada seejuures ravimite toimeainete ja selle mõjudega.

Farmaatsiaõppe uusi võimalusi on kohapeal tutvustamas TÜ sotsiaalfarmaatsia kaasprofessor Daisy Volmer, farmaatsia instituudi juhataja ja füüsikalise farmaatsia professor Karin Kogermann ja Tamro Eesti tegevjuht Tanel Kuusmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles