Järelvaadatav Kuidas Eestis talente toetada – arutatakse noortefoorumil

PM Haridusportaal
Copy
Foto: Piqsels

Kuidas hoida ja toetada ning lasta areneda Eesti noortel talentidel?
Erialaolümpiaadid on üks võimalustest, aga kas ainult?
 

Tartu Ülikooli teaduskool korraldab 13. aprillil kella 11–16 noortefoorumi «Talendid tuleviku teenistuses». Ürituse keskmes on andekate õpilaste märkamine ja toetamine, et pakkuda noortele võimalust teha oma hääl senisest rohkem kuuldavaks. Kõik huvilised on oodatud jälgima ürituse otseülekannet ja esitama esinejatele küsimusi Worksupi keskkonnas. «Soovime teada, mida arvavad õpilased olümpiaadide korraldusest, millised on nende ootused võistlema tulles ja millist tuge nad vajavad,» selgitab teaduskooli direktor Ana Valdmann.

Päev algab ettekannete ja aruteludega sellest, kuidas alustada õpinguid Eesti kõrgkoolides ja välisülikoolides: jagatakse väärtuslikke nõuandeid ning kaalutakse plusse ja miinuseid. Välismaal õppimisest räägib vahetusüliõpilasena Jaapanis õppinud Verner Sääsk ja Tartu Ülikooli pakutavaid võimalusi tutvustab meditsiiniteaduste valdkonna 2. aasta üliõpilane Erich Richard Rosental. Seejärel otsivad noored vastuseid küsimusele, kuidas kool peaks toetama nende arengut. Teema tagamaid selgitab Tallinna reaalkooli õpilane Saskia Põldmaa.

Lisaks toimub põnev vestlusring «Olümpiaadide tulevik», kus osalevad ulatusliku olümpiaadikogemusega abituriendid Mattias Timm Rast (Hugo Treffneri gümnaasium), Maivo Sirelbu (Nõo reaalgümnaasium) ja Anna Milena Linder (Gustav Adolfi gümnaasium). Ettekannete osa lõpetavad spordipsühholoog Liisi Toom, kes kõneleb soorituspsühholoogia kasutusvõimalustest, ning Kõu Mobility Groupi asutaja ja tegevjuht Kristjan Maruste, kes räägib sellest, kuidas ettevõtlikkus aitab elus läbi lüüa.

Esitlustele järgneb möödunud aastal rahvusvahelistel olümpiaadidel Eestit esindanud õpilaste ja juhendajate tunnustamine. Vastuvõtule palutud noori tervitavad Tartu Ülikooli õppeprorektor Aune Valk, teaduskooli direktor Ana Valdmann, raamatukogu direktor Krista Aru ja Teaduskeskus AHHAA juhatuse esimees Andres Juur. Pidulikult antakse üle teaduskooli loovtööde konkursi stipendiumid ja peaauhind, milleks on Eestis toodetud e-tõukeratas Äike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles