Viimsi kool toob erinevate valdkondade eksperdid õpilastele tarkust jagama

PM Haridusportaal
Copy
Staadionil saab tantsupeo aasta puhul Agne Kurrikoff-Hermani juhendamisel igaüks selgeks mõned lihtsamad tantsusammud.
Staadionil saab tantsupeo aasta puhul Agne Kurrikoff-Hermani juhendamisel igaüks selgeks mõned lihtsamad tantsusammud. Foto: Elmo Riig/Sakala

Viimsi kool korraldab esmaspäeval ajaloo esimese koosõppepäeva, mille eesmärk on lõimida formaalharidus mitteformaalse haridusega ning rikastada koolipäeva erinevate valdkondade ekspertide teadmiste ja oskuste jagamise ning koosõppimisega.

Artiumis tehakse koostööd Viimsi valla huvikoolidega ning kõik 1311 õpilast läbivad teaduse, muusika ja kunsti töötoad. Staadionil saab tantsupeo aasta puhul Agne Kurrikoff-Hermani juhendamisel igaüks selgeks mõned lihtsamad tantsusammud. Viimsi koolis toimuvad nii harivad loengud kui ka käed-külge-töötoad. Kokku toimub päeva jooksul koolimajas 30 erinevat töötuba.

Viimsi kooli direktor Peeter Sipelgas on seisukohal, et haridus on pidevas muutumises ja õpilase huvi ning motivatsiooni säilitamiseks on vaja koolil uuendustega kaasas käia. Õpilase harimine ei käi juba ammu pelgalt õpiku ja töövihiku vahendusel, vaid leida tuleb uudseid lähenemisviise, et toita õppija uudishimu ja avastamisrõõmu.

«Formaalse ja mitteformaalse hariduse lõiming ongi siinkohal võlusõnad, mis võimaldavad ühelt poolt noorel tegeleda oma huvidega, saavutades õpiväljundid, teisalt laiendades vähese ressursiga kooli pakutavaid võimalusi,» sõnas direktor.

«Üldhariduse ja huvihariduse õppe lõiming aitab tõsta õpilase motivatsiooni ja huvi õppimise vastu. See on võimalus koolil kaasata innovatiivseid õppemeetodeid ja vorme, mis võimaldavad õpilastel ise oma õppeprotsessi suunata vastavalt huvidele. Õpilased saavad rakendada oma teadmisi praktilises keskkonnas, mis aitab neil näha õppeainete vahelisi seoseid ja paremini seada oma elu sihte,» ütles Viimsi abivallavanem Marju Aolaid.

Koosõppepäev korraldatakse koostöös Viimsi muusikakooli, Viimsi teaduskooli ja Viimsi kunstikooliga. Viimsi koolis toimuvaid töötubasid viivad läbi näiteks TalTech, Tallinna Ülikool, Häirekeskus, Swedbank, Kvarki teadusteater, kaitseressursside amet, sisekaitseakadeemia, Suukool, Braingames, töötukassa, Viimsi noortekeskus, Viimsi spordiklubid ning Viimsi kooli lapsevanemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles