EKSPERT EETRIS ⟩ Eve Eisenschmidt: «Miks on vaja uuendada Eesti koolivõrku?»​​

Mariliis Maripuu
, Postimees TV toimetaja
Copy

Iga väikekooli sulgemine tekitab tulist arutelu koolivõrgu põhimõtetes ja koolide olulisusest kohalikule kogukonnale. Nii on kesksel kohal hariduse juhtimise kontekstis koolimajade juhtimine, kvaliteedi juhtimisest räägitakse vähe. Tänases vestlussaates on koolivõrgust ja selle korrastamise võimalustest rääkimas Tallinna Ülikooli haridusjuhtimise professor Eve Eisenschmidt.

Eisenschmidti sõnul on hariduse kvaliteedi tagamise puhul kaks osapoolt. Üks nendest on kooli pidaja, kelleks tavaliselt on kohalik omavalitsus, riik ja erakoolide puhul mittetulundusühing või sihtasutus ning teine osapool on kool ise. Koos tuleb leida lahendused, mis toetavad igat õpilast.

Lisaks tuleb juttu ka sellest, mis on võimalikud lahendused kvaliteetse ning turvalise haridussüsteemi arendamisel, mida võiks ka sel nädalal paika saav koalitsioon arvesse võtta. Eve Eisenschmidti sõnul on vajalikud suuremad ja läbimõeldumad muutused, mitte kosmeetilised korrektuurid.

Saadet juhib Tallinna Ülikooli avalike suhete lektor Mart Soonik.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavaid ja harivaid teemasid, olgu need tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidika vallast. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas tähtsam kui kunagi varem. Iga päev paisatakse õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks, olgu riigi või inimese tasandil, on vaja tõenduspõhisust.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ning pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel ja tv.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles