Riigisekretär annab e-koolitunni iseseisvusmanifesti tähtsusest

PM Haridusportaal
Copy
Riigisekretär Taimar Peterkop
Riigisekretär Taimar Peterkop Foto: Sander Ilvest

Riigisekretär Taimar Peterkop annab kõikidele kooliastmetele e-koolitunni iseseisvusmanifesti tähtsusest riigi loomisel.

Riigisekretär viib teisipäeval läbi tunni algklassidele, 11. aprillil kell 11 hilishommikul 4.-6. klassidele ja kell 13 pärastlõunal 7.-9. klassidele ning 18. aprillil kell 13 gümnaasiumiastmele, teatas riigikantselei.

24. veebruari pöördumises kõikide koolide poole andis riigisekretär teada, et on koostöös «Tagasi kooli» e-tundide meeskonnaga valmistanud ette neljale erinevale kooliastmele tunnid, milles kõneleb Eesti riik loomisest ning iseäranis keskendub iseseisvusmanifesti rollile.

«Üks minu missioonidest riigisekretärina on selgitada meie riigi loomise põhimõtteid ja toimimise alustalasid. Ma arvan, et kõik Eesti kodanikud teavad, millal Eesti Vabariik loodi. Ent oluline on ka teada, kuidas seda tehti, milliseid kommunikatsioonivahendeid kasutati ja kuidas sõnumeid tol ajal levitati,» rääkis Peterkop.

Tema sõnul on Eesti iseseisvusmanifestis üldsõnaliselt piiritletud Eesti Vabariigi territoorium ning sinna on kirja pandud ka seitse juhtmõtet ehk alusreeglit. «Needsamad põhimõtted ja reeglid kehtivad meil tänase päevani, mis tähendab, et meil kõigil on samad põhiõigused ja -kohustused, mis riigi loomisel 105 aastat tagasi kokku lepiti.»

Koolid saavad tundidesse registreerida veebilehel https://etunnid.tagasikooli.ee/ .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles