Eesti Pank toetab noorte teadlaste majandusuuringuid

PM Haridusportaal
Copy
Eesti Panga värske prognoosi kohaselt on kahe langusaasta järel paranenud tingimused majanduse kasvule pöördumiseks.
Eesti Panga värske prognoosi kohaselt on kahe langusaasta järel paranenud tingimused majanduse kasvule pöördumiseks. Foto: Shutterstock

Eesti Pank kuulutab Eesti noorte teadlaste majandusuuringute väärtustamiseks välja Urmas Sepa mälestusele pühendatud teaduspreemia konkursi, kus võivad osaleda nii veel õpinguid jätkavad kui ka juba magistri- või doktoriõpingud lõpetanud noored.

2023. aastal annab Eesti Pank välja kaks teaduspreemiat: 3000 eurot doktoritööl põhineva või doktoriõpingute raames tehtud uurimistöö eest ning 2000 eurot magistri väitekirjal põhineva või magistriõpingute raames tehtud uurimistöö eest.

Konkursil võivad osaleda kõik, kes on konkursi väljakuulutamise ajal kuni 40-aastased ja õpivad Eesti haridusministeeriumi akrediteeritud magistri- või doktoriõppekava järgi. Samuti võivad konkursil osaleda need, kes on kuni 40-aastased ja nimetatud õppekava raames juba omandanud magistri- või doktorikraadi. Kui konkursil osalevad uurimisgrupid, peavad uurimisgrupi kõik liikmed vastama nimetatud tingimustele.

Dokumentide esitamise tähtaeg on 15. september. Konkursi tulemused avalikustab Eesti Pank hiljemalt 1. novembril. Eesti Pank jätab endale õiguse preemiat mitte välja anda, kui ükski esitatud töö ei vasta teadustöö tingimustele.

Aastatel 1956–2002 elanud Urmas Sepp oli aastatel 1993–2002 Eesti Panga makromajanduse osakonna ja seejärel majandusuuringute osakonna juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles