Toompeal pärjati ühiskonnaõpetuse olümpiaadi parimaid

PM Haridusportaal
Copy
Riigisekretär Taimar Peterkop rõõmustas ärksate noorte pärast.
Riigisekretär Taimar Peterkop rõõmustas ärksate noorte pärast. Foto: Riigikantselei

Tallinnas Stenbocki majas reedel toimunud riigisekretäri vastuvõtul kuulutati välja kaheksanda üleriigilise ühiskonnaõpetuse olümpiaadi võitjad.

Põhikooli nooremas astmes võitis Denis Latõšev Tallinna Õismäe Vene Lütseumist Ljudmila Nikolajeva juhendamisel, põhikooli vanemas astmes võitis Mari Elsbet Sits Gustav Adolfi Gümnaasiumist Indrek Riigori juhendamisel, gümnaasiumi osas võitis olümpiaadi Martin Eier Pärnu Koidula gümnaasiumist Maia Ermi juhendamisel ning meeskondliku olümpiaadi võitis Tallinna Prantsuse Lütseumi meeskond „TPLi teadijad“ Helina Raali juhendamisel.

«Mul on väga hea meel ärksaid noori Stenbockis majas näha. Küllap nii mõnelgi nendest hea ühiskonnatunnetusega noortest on tulevikus siia majja professionaalina asja, aga olulisim veel on see, et Eesti noored oskaksid ühiskonnas toimuvat märgata ja mõista,» ütles riigisekretär Taimar Peterkop. «Ma tänan väga ka neid õpetajaid, kes on võtnud vaevaks noori juhendada. Õpilaste ees ei saa seista ilma loovuse, mõtteerksuse ja tundliku ühiskondliku närvita ja tänu selliste õpetajate igapäevatööle on Eesti tulevik kindel,» lisas ta.

Ühiskonnaõpetuse aineolümpiaad on oluline, et uus põlvkond saaks kiiresti muutuvatest ühiskonna, poliitika ja majandusoludest aru ja oskaks teha parimaid otsuseid ja valikuid, et meie ühiskond oleks kestlik. Olümpiaad kannab endas laiemat tähendust, innustades nii õpilasi kui ka õpetajaid ühiskonnas aktuaalsete teemadega kursis olema ja kaasa rääkima.

Olümpiaadi korraldajate missioon on aktiivse kodaniku kujundamine. Seekordse olümpiaadi teemad põhikooli teises astmes olid Euroopa riigid ja rahvad, riigikogu, aja ja kulutuste planeerimine ning põhikooli kolmandas astmes meedia ja teave, Euroopa Liidu põhiväärtused, riigikogu valimised 2023, majandussüsteemid. Gümnaasiumi õpilased pidid vastama Euroopa Liidu institutsioonide, erakorraliste valimiste, majandussüsteemide ja julgeolekupoliitika teemadel.

Olümpiaadil osales kokku 2271 õpilast kõigist Eesti piirkondadest. Nooremas vanuseastmes ehk põhikooli teises astmes võttis olümpiaadist osa 474 õpilast. Keskmises vanuseastmes ehk 7.-9. klasside hulgas võttis individuaalvõistlusest osa 743 õpilast ja võistkondlikust olümpiaadist 162 võistkonda, kokku 648 õpilast. Gümnaasiumiastmes oli osalemas 406 õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles