Aasta suurim õpilaste teaduspidu tuleb taas

PM Haridusportaal
Copy
Teadusfestival pakub huvitavat igas vanuses õpilastele.
Teadusfestival pakub huvitavat igas vanuses õpilastele. Foto: Eesti Teadusagentuur

Eesti Teadusagentuur kutsub osalema õpilaste teadusfestivalil, mis toimub 11. ja 12. aprillil Eesti Rahva Muuseumis - põnevaid ja sisukaid ettevõtmisi jagub igas vanuses õpilastele algklassidest gümnaasiumini.

Festivali keskseks sündmuseks on õpilaste teadustööde riikliku konkursi teine voor, kus Eesti parimad õpilasuurijad tutvustavad oma uurimistöid. Posterettekandeid saavad uudistada kõik külastajad, ühtlasi on see hea võimalus uurimisteema leidmiseks õpilastele, kel loov- või uurimistöö tegemine alles ees. 12. aprillil antakse üle riiklikud preemiad ja koostööpartnerite eriauhinnad. Üle mitme aasta tutvustavad festivalil oma uurimusi ka algkoolide õpilased.

Tulekul on mitmed töötoad

Kahe päeva jooksul toimuvad töötoad, teadusetendused ja ettekanded. Töötubadesse on vaja eelregistreerida kodulehel miks.ee/tootuba. Töötube viivad läbi näiteks Eesti Meremuuseum, Eesti Noorte Teaduste Akadeemia, Rakvere Reaalkool ja Rändav bioklass.

Samuti julgustab Teadusagentuur kõiki kooligruppe osa võtma lavaprogrammist, kus erinevate teaduse ja inseneeriaga seotud elualade esinejad tutvustavad kaasahaaravalt oma tööd ning aitavad seeläbi noortel teha teadlikumaid karjäärivalikuid. Lavaprogrammile ei pea registreerima, saali mahub ligi 300 inimest ja kõik huvilised on oodatud. Teaduslikku kultuurielamust pakuvad teadusteatrid. Lisaks kutsub külastajaid uudistama messiala koos teaduse populariseerijatega üle Eesti.

Nooremaid ootab teatrietendus

Nooremaid festivalikülastajaid ootab Teatribussi lõbusalt teadusküllane etendus «Professor Peni», mis tutvustab maavarade põnevat maailma. Etendus toimub 11. aprillil kell 11-12. Sarnaselt lavaprogrammiga ei ole vaja eelnevalt registreerida.

Õpilaste teadusfestivalil osalemine on tasuta ning ühtlasi ootavad korraldajad osalema ka õpetajaid! Klassidel ja teistel suurematel gruppidel soovitame külastuse märtsi jooksul registreerida – siis saab teile festivali käepaelad juba ette saata ja te ei pea saabudes järjekorras ootama.

Õpilaste teadusfestival on külastajatele avatud teisipäeval, 11. aprillil kell 9.30-18 ja kolmapäeval, 12. aprillil kell 9.15-15. Õpilaste teadustööde riikliku konkursi autasustamine algab kolmapäeval kell 13 ning ülekannet auhinnagalast saab jälgida ka portaalis miks.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles