Koolide sulgejad on Lääneranna volikogus ülekaalus (1)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Lääneranna väikekoolide õpilased ja lapsevanemad kogunesid enne volikogu istungi algust meeleavaldusele Lääneranna vallamaja ees.
Lääneranna väikekoolide õpilased ja lapsevanemad kogunesid enne volikogu istungi algust meeleavaldusele Lääneranna vallamaja ees. Foto: Mailiis Ollino

Lääneranna volikogu hakkas täna keskpäeval arutama valla kolme kooli sulgemist ning kahe kooli kärpimist põhikoolist algkooliks.

Esimene hääletus oli päevakorra üle. 13 volinikku oli selle poolt, et hakata koolide sulgemise eelnõu arutama, 7 oli vastu.

Seega on Lääneranna volikogus ülekaalus koolireformi pooldajad. 

Virtsu ettevõtja vallavolinik Mardo Leiumaa tegi ettepaneku jätta koolireformi punkt päevakorrast välja. Leiumaa märkis, et koolireform on volikogu päevakorda võetud kiirustades, see on tekitanud palju arusaamatust ning seda pole kogukondadega arutatud. Leiumaa lisas, et vallavalitsus on eelnõus jätnud koolide kulust kallutatud pildi. 

Lääneranna volikogu tahab sulgeda Virtsu, Metsküla ja Lõpe kooli. Enne volikogu istungi algust oli Lihulas umbes 150 osavõtjaga meeleavaldus koolide sulgemise vastu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles