Häda majas: insenerid lähevad koolidesse endale järelkasvu otsima

PM Haridusportaal
Copy
Gümnasiste meelitab inseneeria radadele ka tudengivormelite meeskond
Gümnasiste meelitab inseneeria radadele ka tudengivormelite meeskond Foto: TalTech

Eesti Inseneride Liit korraldab kolmapäeval Rapla gümnaasiumis seni suurima inseneri infopäeva, et tutvustada koolinoortele oma ametit ja suunata neid karjäärivalikul.

Alates eelmise aasta sügisest on Eesti Inseneride Liit (EIL) inseneri elukutse tutvustamiseks korraldanud Eesti gümnaasiumites inseneri infopäevi ning üritus on tänu koolide suurele huvile ja tahtele järjest kasvanud. Kolmapäevasel infopäeval Raplas saavad gümnasistid kuulata kaheksat ettekannet erinevate alade inseneridelt ja osaleda 21 erinevas tehnilises töötoas.

Eesmärk on leevendada inseneride puudust

«Meie eesmärgiks on pakkuda koolidele võimalikult mugavat ja kompaktset lahendust, millega saame tõsta noorte teadlikkust inseneriharidusest ja -tööst. Arvestades, et Eestis on väga suur inseneride puudus ning sisseastumine inseneri erialadele madal, on vaja noortele seda eriala ja selle võimalusi tutvustada,» ütles Eesti Inseneride Liidu projektijuht Kristi Kuusemets.

Seekordsel inseneri infopäeval tutvustavad oma programmi Tudengivormel ja Solaride ning eriala ja tööd tutvustavad ehitusinsener Kätlin Vaarmaa Ehitustrustist, soojusenergeetik Kaspar Kasepõld HeatConsultist, mehaanikainsener Hendrik Ross Aramet OÜst ning energeetikadoktor ja Eesti Teaduste Akadeemia energeetikakomisjoni esimees Arvi Hamburg. Töötubasid viivad läbi Tallinna Tehnikakõrgkool, TalTech, Eesti Maaülikooli Tehnikaüliõpilaste Selts, Eesti Lennuakadeemia, Shape Robotics, Solaride ja Eesti Ehitusinseneride Liit. Oma tehnilisi erialasid tulevad noortele tutvustama Tallinna Tehnikakõrgkool, TalTech, Eesti Maaülikool ning Eesti Lennuakadeemia.

Insenerid käivad koolides 

Inseneri infopäev on Eesti Inseneride Liidu korraldatav ürituste sari, mida Eesti gümnaasiumid saavad soovi korral enda juurde kutsuda. Lisaks Rapla gümnaasiumile on EIL korraldanud inseneri infopäeva Saaremaa gümnaasiumis ja Annelinna gümnaasiumis.

EIL paneb paika ka järgmise kooliaasta inseneri infopäevade kava ning ootab üritusest huvitatud koole endaga ühendust võtma. Inseneri infopäevade korraldamist toetavad Ramm Ehitus ja Embach Ehitus.

Eesti Inseneride Liit on avalikes huvides tegutsev mittetulundusühing, mis ühendab Eesti Vabariigis inseneride erialaorganisatsioone, ettevõtteid ja koolitajaid. EIL asutati 1988. aastal ja on 1921. aastal asutatud Eesti Inseneride Ühingu, mille asutamisest möödub sel aastal 100 aastat, tegevuse jätkaja. 1996. aastast alates on EIL Euroopa Rahvuslike Inseneriühenduste Föderatsiooni (FEANI) liige. EILi eesmärk on Eesti tehnikateaduste ja arendustegevuse, innovatsiooni ja sellekohase hariduspoliitika edendamine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles