Tõnismäe riigigümnaasium asub koostööle Prantsuse instituudi ja Vabamuga

PM Haridusportaal
Copy
Tõnismäe riigigümnaasiumi direktor Alo Savi on partneritele tänulik õpilastele pakutavate võimaluste ringi laiendamise eest
Tõnismäe riigigümnaasiumi direktor Alo Savi on partneritele tänulik õpilastele pakutavate võimaluste ringi laiendamise eest Foto: Arvo Meeks / LEPM

Tallinnasse rajatav Tõnismäe riigigümnaasium sõlmis koostöölepingu Prantsuse instituudi ja Vabamuga, et kaasata neid partnerina oma õppetegevuses ja valikkursuste pakkumisel.

Leping Prantsuse instituudiga allkirjastati esmaspäeval, Vabamuga teisipäeval.

Tõnismäe riigigümnaasium on üks kolmest uuest Tallinnasse rajatavast riigigümnaasiumist. Kool alustab õppetööga 2023. aasta septembris ning esimesel õppeaastal võetakse vastu 160 10. klassi noort. Tõnismäe riigigümnaasium keskendub ümbritsevat linnaruumi võimalikult hästi ära kasutades õpilaste eneseväljenduse arendamisele, toetades ühtviisi nii loodusteaduslikku mõtlemist kui kultuurilise maailmapildi kujundamist.

Tõnismäe riigigümnaasium teeb tihedat koostööd nii teiste riigigümnaasiumidega kui ka haridusvaldkonnaväliste organisatsioonidega, et pakkuda noortele võimalikult valikuterohket ja kvaliteetset üldkeskharidust.

Prantsuse instituut ja Vabamu panustavad kooli õppekavasse humanitaarainete valikkursustega, rikastades ajaloo, kirjanduse ja võõrkeele õpet. Ühiste projektide kaudu tekivad uue riigigümnaasiumi õpilastele praktika ja kultuurisündmuste külastamise võimalused.

Tõnismäe riigigümnaasiumi direktor Alo Savi on partneritele tänulik õpilastele pakutavate võimaluste ringi laiendamise eest. «Koostööpartnerite pakutud võimaluste toel saame päriselt ellu viia meie kooli põhimõtte ehk pakkuda võimalusi eneseväljenduseks linnaruumis. See aitab meil rikastada õpilaste maailmapilti ja kultuuritunnetust,» kirjeldas Savi.

Prantsuse instituudi direktor Éric Bultel juhtis tähelepanu, et Prantsusmaa ja Eesti vahelise strateegilise partnerluse ühisdeklaratsiooni prioriteetide hulka kuuluvad kultuur ja haridus. «Prantsuse instituudil on suurim rõõm võimaluse üle teha koostööd Tõnismäe riigigümnaasiumiga, et edendada frankofooniat, Eesti-Prantsuse õpilasvahetust ja dialoogi ning jagada teineteisega meie kultuuriruume ja väärtusi,» kommenteeris Bultel.

Vabamu juhatuse liikme Karen Jagodini sõnul annab ametlik koostöö riigigümnaasiumiga hoogu juurde Noorte Vabamu eesmärgile kaasata hariduslikku sisuloomesse noori. «Saame pakkuda noortele võimalusi korraldada sündmusi ja mõelda kaasa näituste tegemisel. Nõnda kasvatame õpilastes ettevõtlikkust ning arusaamist muuseumist kui institutsioonist,» selgitas Jagodin.

Tõnismäe riigigümnaasium on varem sõlminud lepingu Tallinna Tehnikakõrgkooliga ja VAT Teatriga ning ekspertidena on õppekava arendusse juba kaasatud TalTechi ja Tallinna Ülikooli spetsialistid. Koostöölepingud sõlmitakse veel Tallinna Ülikooli ja Sisekaitseakadeemiaga, samuti alustatakse koostööd Tallinna Muusika- ja Balletikooli ja teiste organisatsioonidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles