TalTechi Virumaa kolledž kutsub omandama loodusõpetaja mikrokraadi

PM Haridusportaal
Copy
TalTech kutsub omandama loodusõpetaja mikrokraadi
TalTech kutsub omandama loodusõpetaja mikrokraadi Foto: TalTech

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) Virumaa kolledž koostöös Tallinna Ülikooliga kutsub omandama loodusainete õpetaja mikrokraadi nii neid, kellel on juba õpetaja kutse, kuid soovivad laiendada oma ainevaldkonna või eesti keele alaseid teadmisi, kui ka neid, kes alles kaaluvad võimalust asuda õpetaja ametirajale.

Mikrokraadi läbimine võib olla esimeseks sammuks nii karjääripöördel kui ka täiendavate praktiliste oskuste ning õppematerjalide omandamisel.

Ida-Virumaa ootab tööle üle 100 õpetaja, eriti suur puudus on loodusainete õpetajatest. Maakonnas läbi viidud küsitlus näitas, et maakonnas on terav puudus kõikidest loodusainete õpetajatest, keskmiselt 10–15 õpetajast igas valdkonnas, lisaks on veel vajadus olemasolevate õpetajate ümber- ja keeleõppe järele.

«Heal tasemel eesti keeles loodusainete õpetamine Ida-Virumaa õpilastele on siinse piirkonna arengu võtmetegur. Tallinnast ja Tartust ei tule maakonda piisavalt õpetajaid, seega tuleb astuda samme nende koolitamiseks kohapeal,» rõhutab Virumaa kolledži direktor Mare Roosileht.

On alanud eelregistreerumine loodusainete õpetaja mikrokraadidele, kuigi õppetöö toimub alles septembrist detsembrini. Mikrokraad koosneb kahest osast: ainealane õpe ja erialane eesti keel. Erialane eesti keel on mõeldud peamiselt õppuritele, kelle emakeel ei ole eesti keel, et võimaldada ainealase sõnavara harjutamist ja täiendamist. Loodusainete õpetajate erialane õpe on mõeldud kõikidele soovijatele, sõltumata emakeelest ning keskendub praktiliste võtete omandamisele.

«Mikrokraad on uus võimalus, millega saad põhjalikult täiendada oma haridusprofiili ja avarda silmaringi, omandades kaasaegseid ning uusi teadmisi sind huvitavast valdkonnast,» märkis Tallinna Ülikooli üld- ja anorgaanilise keemia lektor Kert Martmaa.

Näiteks füüsika õpetaja mikrokraad keskendub õpetajatööks vajalikule erialasele ettevalmistusele rõhuasetusega praktilistele tegevustele, mida toetab eksperimentaalse töö mõistmiseks ja analüüsiks tarvilik teoreetiline baas. Keemia õpetaja mikrokraad keskendub keemia kui abstraktse valdkonna lahtimõtestamisele läbi praktilise tegevuse, bioloogia õpetaja mikrokraad toetab õppimist vahetult looduses ja videomaterjali abil, mitte vaid õpiku vahendusel. Geograafia osas saab aga teha praktilisi katseid ja ülesandeid, õppides kasutama kaasaegseid keskkondi ning lahendades majandusgeograafilisi ja sotsiaalseid probleeme.

Õppetöö toimub Kohtla-Järvel TalTechi Virumaa kolledžis kaks korda kuus kahel järjestikusel tööpäeval nädalas. Mikrokraadis läbitud õppematerjale saavad osalejad kasutada koolitundides. Kui mikrokraadid osutuvad populaarseks, siis on Ida-Virumaal võimalik tulevikus pakkuda juba põhjalikumaid ning pikemaajalisi loodusainete õpetajate õppevõimalusi.

Mikrokraadil õppimiseks on võimalik eelregistreeruda kuni 31. märtsini 2023. Grupp avatakse, kui mikrokraadil on vähemalt kümme õppurit.

Ida-Virumaa haridustöötajaile pakub riik alates uuest õppeaastast teiste maakondadega võrreldes 50 protsenti suuremat töötasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles