«õäöü vs. žščřďťň» – just sellise pealkirjaga ettekanne peetakse Tartu Ülikoolis tänasel emakeele päeval

PM Haridusportaal
Copy
Sõnapilv
Sõnapilv Foto: Kristi Henno

Täna on emakeele päev. Tartu Ülikool on rahvusülikool ja seal tuleb toime tulla nii eesti keele hoidmise ja arendamise nagu ka aina rahvusvahelisemaks muutumisega. Ülikooli aulas toimuval konverentsil arutatakse, kuidas sellises kultuurilises jõuväljas toime tullakse. Postimees teeb toimuvast videoülekande.

14. märtsil kell 13.00 algab Tartu Ülikooli aulas emakeelepäeva konverents, kus eesti keele (võõrkeelena) professor Birute Klaas-Lang ja keelepoliitika teadur Kerttu Rozenvalde ​räägivad sellest, kas ja kuidas saab rahvusülikool olla ka rahvusvaheline ülikool ning millised probleemid siin kerkivad.

Klaas ja Rozenvalde tutvustavad oma vastvalminud uuringut ja käsitlevad akadeemiliste töötajate keelehoiakuid ettekandes «Kuidas jõuda Tartu Ülikoolis kaasava keelepoliitikani?».

Tavatu pealkirjaga «õäöü vs. žščřďťň» ettekande teeb Tartu Ülikooli ühe magistriõppekava programmijuht Tomáš Pavelka, kes jagab oma kogemusi eesti keele õppimisega seonduvalt.

​Kui ettekanded peetud, annab rektor Toomas Asser üle Tartu Ülikooli 2022 aasta keeleteo auhinna ning selle saajaks on seapuhku psühholingvistika kaasprofessor Virve-Anneli Vihman ja tema juhitud töörühm: geoloogia peaspetsialist, geoloogia ja keskkonnatehnoloogia õppekavade programmijuht Kairi Põldsaar; eesti keele võõrkeelena kaasprofessor, eesti keele võõrkeelena didaktika kaasprofessor Mare Kitsnik; arengu- ja koolipsühholoogia nooremlektor Ada Urm; mordva keelte teadur Denys Teptiuk ning rahvusvahelise turunduse peaspetsialist, eesti ja soome-ugri keeleteaduse õppekava doktoriõppe üliõpilane Anna Branets.

Ettekannete järel saab esitada esinejatele küsimusi nii kohapeal kui ka Slido keskkonnas (kood 1771996).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles